Emoties!? - Reisverslag uit Madeirã, Portugal van Tessa Wingerden - WaarBenJij.nu Emoties!? - Reisverslag uit Madeirã, Portugal van Tessa Wingerden - WaarBenJij.nu

Emoties!?

Door: Tessa

Blijf op de hoogte en volg Tessa

25 November 2011 | Portugal, Madeirã

25 november 2011
Madeira

Liefste allemaal,

Emoties... Wat moet je er in godsnaam mee! Mijn hemel, ik ben weer in een rollercoaster beland hoor! Toen ik van mama hoorde wat er was gebeurd bij de familie Snoek, wist ik niet zo goed hoe ik moest reageren. Vervolgens heb ik de hele dag hard gewerkt en gekletst met de nieuwe gasten, gelachen... Etc. Maar die nacht, geen oog dicht gedaan!
En de volgende dag compleet over me toeren. Hoe het kan geen idee, natuurlijk is het heel tragisch wat er gebeurd is, maar het heeft me erg diep geraakt.
Het schipleven doet rare dingen met je... Ik leef hier in een bubbel, zoals James zo mooi zei. Alle emoties worden 10 keer vergroot, en "de echte wereld" is vertraagd en onwerkelijk.
Ik denk dat hij daarin gelijk heeft. Het is voor mij moeilijk voor te stellen wat jullie allemaal aan het doen zijn. Ik ben op dit moment alleen in me eigen leven en geniet er van. Ik mis jullie erg, maar aan de andere kant heb ik daar niet eens tijd voor?!
Klinkt allemaal erg vaag, niet? Ik weet niet goed wat wil of doe... Ik heb het ontzettend naar me zin en dat is waar het uiteindelijk om gaat:)

Ik wacht nog steeds met smart op me nieuwe neefje... Maar die schijnt het erg naar zijn zin te hebben n mama's buikie!
Ook de foto's van ome jan schieten niet erg op:p... Emmie, als jij dat nou is even regelt:p neeh scheet, dat is maar een grapje!

Met werk ben ik erg druk! Vorige cruise bijna me target gehaald, en deze cruise ga ik het helemaal maken! Iedereen wil inchloss:) joepie! Ook me tips worden met de week meer.
Ik leer hier zoveel! Hoe moet ik verkopen, behandelingen en producten. En het klinkt een beetje gemeen als ik het zo schrijf maar ook kan ik mensen inmiddels zo sturen dat ze doen wat ik wil:p... Laten we het mensenkennis noemen:D

Ja, ben erg gelukkig met deze keuze! En erg happy met alle support die ik krijg! Thank u all!
Gister avond hadden we een feest in de crew bar... Erg gezellig en heel laat, vanmorgen Isaac aan de telfoon.... Waar blijf je.. Oepsie, nog steeds in bed, dus nu ga ik maar ontbijten bij de maccie!
Verder... Madeira, ben ik al geweest, maar dit keer met de zon! En het is 10 keer zo mooi! Ik heb maar een halve dag maar toch!
Dus nu ga ik lekker lunchen en dan terug! Miss u! Love u!

Dikke zoenen vanuit Madeira!
Niets dan liefs van jullie Tess!

• 25 November 2011 - 11:16

Tanja:

Lieve Tes,

Het is erg spannend allemaal met ons nieuwe neefje. Iedereen wacht in spanning af wanneer hij geboren zal worden. Elke keer als de telefoon gaat, denk je eraan. Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Het is voor ons ook moeilijk voor te stellen hoe jouw lezen op dit moment er uit ziet. In Nederland is t school of werk en sporten enzo. Maar jij zit inderdaad in een hele andere wereld. Ben wel blij dat je t naar je zin hebt, maar lijkt me ook erg lastig als je al die lieve berichtjes leest. Aan de ene kant helpt het je en aan de andere kant mis je iedereen. Wij missen jou natuurlijk ook, maar zijn ook erg trots op jou. Ben benieuwd hoe je tattoo eruit ziet! xxTanja

• 25 November 2011 - 11:50

Ina:

Lieve Tessa,
    Emoties is je onderwerp. Hou ik van en kan er ook last van hebben. Soms kan je zo overweldigend iets voelen dat het je "zijn" beheerst. Echt mens denk ik dan. En weet je lieve Tessa, er komt altijd een volgende dag. Lekker slapen en de dag erna weer met frisse blik de wereld in kijken. Hoef ik jou niet te vertellen, weet dat je het kan. Blijf genieten, ik geniet van je verhalen. Lieve groet, Ina

• 25 November 2011 - 15:14

Caroline:

Liefste nichtje, fijn om weer een berichtje van jou te lezen. Ja lieffie wat kan het leven dan betrekkelijk zijn, zo in een keer uit het leven gerukt worden door een tragisch ongeluk. Kan me heel goed voorstellen dat jou dit diep heeft geraakt en je er van over je toeren van was, terwijl jij juist zo aan het genieten bent van jouw mooie avontuur. Gewoon blijven doen hoor!
    Ben vanmorgen bij opa op de koffie geweest en daarna naar opa en oma op de thee, gezellig. Allemaal in spanning wachten op onze kleine Hope. Ook ons aanstaand moedertje nog gezien, wat heeft ze toch een prachtig mooi buikje en dat vindt Hope ook want die blijft nog lekker warm in haar buikje zitten. Hoop nu toch dat we hem gauw kunnen bewonderen en knuffelen. Jolanda vond het heel erg leuk dat jij haar gebeld had en was blij verrast en was hier ook helemaal vol van. Ze zei al jullie raden nooit wie mij gebeld heeft, echt leuk hoor tes! Wij hebben een rustig weekend, vanavond lekker gtst + the voice kijken, heerlijk! En verder afwachten op mooi babynieuws
    Nou lieffie veel plezier op Madeira.
    Dikke kusssssssss xxx hvj Caroline

• 25 November 2011 - 15:30

Lioba:

Lieve Tes,
    Ja echt een toestand in de buurt, voor iedereen nog niet te bevatten, veel te jong 19! Een mooi bloemstuk met de hele buurt, grote verslagenheid bij iedereen. Maar des te meer reden voor jou ook om juist te blijven genieten van het leven. Alles wat je hebt gehad kunnen ze je nooit meer afnemen. Een ook wij genieten met je mee, dus dubbelop! Het leven is te mooi om te lang stil te staan. Ook de familie Snoeck gaat verder met leven. Het zal erg moeilijk voor ze worden de eerste tijd maar ook zij gaan weer genieten van het leven met alle mooie herinneringen van Robin altijd bij zich. Ook wij zullen nog veel aan ze denken, extra groeten en een opbeurend praatje. Rond de kerstdagen gaan we nog een mooi kerststuk bezorgen en hopen dat ook zij dan weer durfen verder te leven want ook zij zullen nog mooie dingen beleven al zullen ze dat nu even kwijt zijn. Veel mensen waren er op de condoleance en crematie. Een mooie, korte crematie met een persoonlijk woordje van Peter, Kelly en Cynthia. Ook een fotoshow met foto's van Robin van vroeger en nu, dat onderbrak het verdriet heel even. Veel mensen van zijn werk en opleiding in uniform, ook altijd erg indrukwekkend en erg mooi. Woorden schieten te kort maar alle aanwezige mensen spraken boekdelen. Nu weer verder, er het beste van maken.
    Ik blijf genieten van jouw verhalen en hoop nog veel met je mee te maken. Het is vandaag vooral erg grijs en kil dus lekker binnen blijven voor de openhaard. Straks lekker uit eten met Erics werk .. altijd gezellie en lekker aanschuiven bij het eten, heerlijk. Pauline is dinsdag bij Jamie op school(PABO) naar een feest geweest als zuster, ze zag er erg lollig uit in haar witte, korte zustersjurkje met rode kruis en kapje op haar hoofd. Het was erg leuk en erg laat. Vanavond gaat ze naar Amsterdam, een feest met thema zebra-look. Ik ben benieuwd naar de outfits, Pauline zal ze morgen wel beschrijven dus dat hoor je dan nog. Rick gaat dinsdag afrijden voor zijn scooterbewijs, hopen dat hij het haalt. Zo ik ga nu weer even door met rijmen anders is het alweer Sinterklaasavond en moet het weer haastig op het laatste moment. Ik heb met de familie en op mijn werk lootjes getrokken en bij alle twee is het toch wel moeilijk, weet niet zoveel van deze mensen. Maar ik ga mijn best doen. Doen jullie op het schip nog aan Sinterklaas, zal wel kerstviering worden. Nou geniet lekker door daar dan doen wij dat hier ook gewoon. Liefs Lioba

• 25 November 2011 - 17:21

Papa:

Hi Tess,

Je was al mijn wonderdochter maar nu ben je dat helemaal. Je kan je goed inleven in het verdriet van anderen. Maar dat wisten we al. Ook groei je in je werk. Zolang je je er van bewust ben dat je altijd kan leren en beter kan worden, is dat goed. En gaan voor dat target! Je noemt precies de zaken waar je sterk in moet zien te worden: weten hoe je klanten kan overtuigen van jouw verhaal. Als je dat kan, ben je heel ver.
    Hier gaat het leven gewoon door. Over het algemeen is het grijs weer. Heel af en toe een zonnetje. Deze week is het behoorlijk druk geweest. En ook nog eens kapotte computer (harddisk). Beetje balen (wel lekker rustig als je niet zoveel kan doen, haha). Met Nico ben ik hard aan het trainen voor de halve marathon van Egmond, de 2e zondag in Januari. Maar voor die tijd zien we elkaar nog! Ik kan niet wachten xxxxxx

• 25 November 2011 - 18:52

Emma:

hoi tess
    dit was er woensdag in goede tijden gebeurd: edwin zij tegen lucas dat hij echt niets voeld voor ron. lucas had tegen maxime gezegt dat ron en edwin hadden gezoend maar dat hij van hem houd en dat hoorde edwin. en lucas zij tegen edwin dat hij het uitmaakte....rikkie had geschreven in haar dagboek over de baby :ik wilde je wel zien,waarom heb ik je niet gezien en toen ze dat leesde moest ze heel hard huilen (ze was alleen thuis).

XXX emma

• 25 November 2011 - 19:04

Emma:

hoi tess
    dit was er vrijdag in goede tijden gebeurd: sjoerd die was bij rikkie geweest en toen ging rikkie naar de w.c en toen had sjoerd in haar dagboek gelezen over de baby wat rikkie gister had geschreven en toen kwam rikkie tereug en toen vroeg sjoerd of zij de baby treug wou en toen werd rikkie boos. en lucas mocht weer naar huis en toen lucas weg was had janine tegen nina gezecht dat nick weg was omdat hij met die pillen had geknoeid maar nina zij dat nick en maxime het allenbij niet zijn geweest maar janine zij dat nick echt met die pillen had geknoeid. en rick en charly zijn eindelijk weer bij elkaar. en die man die lorena de hele tijdal wou versieren die had lorena mee genomen naar haar huis en toen gingen ze (heel hard) zoenen......... en rikkie die had tegen sjoerd gezecht dat zij de baby wel wou vasthouden maar bang was dat zij hem niet meer los kon laten. en die vriend van lorena (hugo heet hij) die had lorena al gelijk tenhuwlijk gevraagt maar dat wou lorena helemaal niet en toen stuurde lorena hem weg...

ik had je verhaal gelezen en bij ons op de overblijf was er ook iemand overleden.....
    XXXXXXXxxxxxx emma

• 26 November 2011 - 09:35

Mama:

Ha liefste van mij, het was moeilijk om jou over de telefoon te vertellen wat er met Robin was gebeurd. Vooral ook omdat ik je niet even vast kon houden. Op zulke momenten wil je zo graag even bij elkaar zijn. Maar jij zit dan zover weg en moet het alleen zien te klaren. Ook je verdriet. Het is goed om het eruit te laten komen, maar je ook tegelijk te realiseren dat het leven soms te kort kan zijn om niet te genieten. Dus blijf lachen en het gezellig hebben. Daar is helemaal niets mis mee. Het is juist goed!! Zoals Lioba al vertelde was het een mooie crematie, maar zo dubbel want hij was nog zo jong. En zoveel verdriet bij zoveel mensen. Heel onwerkelijk en zo oneerlijk. Hij had net zijn leven weer een beetje op de rit en was zo trots op zijn werk. Tessa (van Johan) was er ook. Zij zat bij hetzelfde beveiligingsbedrijf waar Robin werkte. Al die mensen waar ook zo verdrietig. Maar ze hadden een prachtige erehaag voor Robin gemaakt met elkaar, allemaal in uniform, heel indrukwekkend. We missen jou, maar je bent er toch!! Ik heb je lijstje ontvangen. Neem het maar mee naar de Etos (al die specifieke merken...). Komt allemaal goed hoor schatje. Bedoel je met sportschoenen trouwens je volleybalschoenen of zoiets. En moet ik ook nog iets gala-achtigs meenemen? Jessy is weer druk aan het werk bij Ome Jan. Het wordt allemaal zo prachtig. Je kijkt je ogen uit straks. En dan ons neefje...., het zal nu niet lang meer duren. Misschien wel vandaag of anders zondag. Het wordt nu tijd.
    Heerlijk he dat we ook de cruise hebben geboekt voor 15 februari. Dan gaan we elkaar echt lang zien (een dikke 3 weken!!). Maar eerst nog 15 december. We kunnen niet wachten!! Dag lieverd, ik ben zo trots op jou. Hou heel veel van je. Dikke kus van jouw mama

• 26 November 2011 - 12:31

Debbie:

Heeeeeey, ja het is super spannend met ons nieuwe neefje. Iedereen wacht in smart af. Elke keer als we worden gebeld of als we een sms-je krijgen denken we dat het iets met Jolanda en Bart temaken heeft. Hij wil ons nog niet zien denk ik, haha. Wij hem wel hoor, iedereen. Maar Bart en Jolanda natuurlijk het meest.
    Mooi dat je het nu weer zo naar je zin hebt. Ik ben echt blij voor je dat je het zo leuk vindt! En ik denk dat als nu alles goed verloopt je je target vast wel haalt hoor, en anders maakt het nog niet uit want je doet wel heel erg je best en het mooiste: je vindt het super leuk om te doen.
    Jij hebt wel veel feestjes zeg, ik zou dat echt niet kunnen hoor: elke dag zo laat naar bed en zo vroeg op. Maarja, jij ben ook ouder dan ik dus het is logisch dat jij later op kan blijven.

Met mij gaat het ook heel goed. Ik heb alleen wel heel veel huiswerk! Dat vind ik echt super stom, maarja dat heb je op elke school. Ik heb gister een toets nederlands gedaan, dat ging wel goed. Hij was veel makkelijker dan de eerste toets dus dat was wel mooi. Ik heb trouwens ook wel veel toetsen hoor, echt irritant! Maar het gaat wel goed op school hoor, gelukkig wel. Ik heb ook al drie goede vriendinnen: Natascha, Vroni en Sabrina. Ik vind hun heel aardig, dus daar ben ik wel blij mee. We lachen ook veel samen enzo dus dat is ook wel heel gezellig. Ik spreek gelukkig ook nog af met mijn vrindinnen van de basisschool. Maar wel veel minder, dat vind ik echt super jammer maar we hebben ook alledrie superdruk met school. Maar ik zie ze nog wel gelukkig. We spreken soms op een vrijdag af, dat is echt supergezellig. Dan gaan we ook kletsen enzo, dat is echt superleuk!
    Maar ik mis je echt super erg, iedereen wel. Maar gelukkig heb je het wel super erg naar je zin.
    I LOVE YOU SO MUTCH!!!
    XOXO van Debbie!!!!