Tempels en Boeda's
Door: Tessa
Blijf op de hoogte en volg Tessa
05 Februari 2012 | Thailand, Phuket
Phuket
Lieve allemaal!
Vandaag... Thailand:) een volle dag vrij, en ik was tourescort!
Gister avond na een drukke dag werken (eindelijk!) en veel centjes verdient, kon ik me klipbord ophalen, waarop ik zou zien welke tour ik had.
South Island... Deze had ik niet opgegeven, maar het zal wel dacht ik. Om 8:20 am moest ik verzamelen. Lekker bijtijds dus:p
Dit keer niet uit geweest de avond ervoor, want met de warmte zou het anders niet goed komen.
En warm was het! Mijn hemel, omdat ik naar tempels ging moest ik een lange broek aan en schouders gekleed. Oi oi oi.... Erg warm. Maar wat een dag!
Nadat iedereen verzameld had en we compleet waren gingen we met de tender (lifeboat) naar de kust. Het schip lag dus voor anker in het midden van de baai. Erg mooi gezicht vanuit de tender en de kust. Een cruiseboot in het midden van kleine Thaise vissersbootjes.
Toen we eenmaal in de bus zaten stelde de guide zich voor. Juliette. Nou en zij heeft me dag gemaakt hoor, wat een leuk mens!
De tour bevatte het zien van tempels, en niet één of twee... Neee, 5! Dus je begrijpt dat het hebben van een leuke guide essentieel was:p
Maar de foto's zijn weer prachtig! Nadeel van alleen reizen is dat je geen foto's van jezelf hebt... Maar natuur en boeda's zijn ook leuk!
Phuket is wel erg duur... De duurste plaats in Thailand, vanwege de toeristen. Maar me dag was toch wel fantastisch...
Beetje jammer dat ik geen rekening heb gehouden met het tijdsverschil toen ik naar huis belde, waardoor mijn liefste vanmorgen (zondagmorgen!) om 9 uur gewekt werden.... Maa goed, ik moest de boot alweer op:p
Je moet er wat voorover hebben om je dochter te spreken! Hahahaha, geintje!
Me volgende vrije dag is pas weer in 7 dagen, Vietnam! Wow wat maak ik toch veel mee:)
Ik ga nu lekker al jullie vorige berichtjes lezen en dan slapen.
Mooie dag gehad, op naar de volgende:)
Dikke zoenen en niets dan liefs, jullie Tes
Knuffels en kusjes vanuit Thailand!
05 Februari 2012 - 14:39
Sylvana:
Lieve Tessa!!
Thailand en puffen van de hitte!! Wat zit je op dit Moment toch in een andere wereld!! Maar een dag om van te genieten en weer een hoop gezien. Super, mag ook wel als je volgende vrije dag pas over 7 dagen is. Maar dan is het echt nog maar even en paps en mams staan voor je neus. Leuk hoor, stukje Thailand bewonderen.
Wij hebben gisteren op techno muziek geschaatst!! was erg leuk en vooral erg gezellig. Heerlijke gluhwein, alleen onze negers in de sneeuw ontbraken nog. Maar zoals je weet kan je niet alles hebben!! Lekker een paar rondjes met Lioba geschaatst en wat gedronken. Karin en Bert, Gerda en Klaas en Nico en Jaqueline waren er ook. Gezellig met elkaar dus maar rond half 11 waren we het zat en een beetje koud dus toen lekker naar huis. Het is hier echt koud hoor, ze hebben van de week in Lelystad 20 graden vorst gemeten. Bizar hè? Maar ik vind het wel heel erg mooi buiten, en droge kou kun je je heel goed op kleden!! Verder ben ik dit weekend aan het klussen geweest, witte houten shutters opgehangen op Jill d r slaapkamer. Ik zal je de detaills besparen, maar het viel niet mee!! Maar ze hangen en helemaal zelf gedaan, ook dat geeft voldoening.
Nou lieffie, tot de volgende mail. Hou je haaks, werk ze en geniet !!!!
Liefs en hele dikke Xxx Sylvana -
05 Februari 2012 - 16:05
Lioba:
Hoi Tes, weer een mooie belevenis lees ik. Veel mooie dingen gezien en vastgelegd. Fijn dat je zo blijft genieten van alles wat je ziet en nog gaat zien. Ook fijn om het weer een beetje mee te beleven. Wel gek dat het hier -13 graden is en bij jou toch heel veel warmer. Alle twwe is genieten hoor want ook deze echte winter is erg leuk. Gistern nog op de schaatsbaan op de Aristoteles met het technoschhatsevent. Gezellige koek en zopie zodat de -13 graden n iet meer opviel, nou ja erg koude tenen alleen. Ik zie dat mijn zus er ook over schrijft dus dubbel geinformeerd. Ook buiten is het erg mooi met al die sneeuw in de bomen, kids op de slee en sneeuwballen gooien, schaatsen op de ijsbaan ... echt winter. Heerlijk hoor met een zonnetje en blauwe lucht mag het nog wel even aan blijven. Morgen weer op pad voor een leuke baan dus wie weet kan ik nog voor de zomer echt aan de slag. Hoop het wel maar anders heb ik in ieder geval wel genoeg mijn best er voor gedaan. Ben gezond en heb een leuk leven dus mag niet klagen. Pauline was gisterenavond weer in Amsterdam voor een Techno-feest tot laat ... of vroeg ... net hoe je het ziet. Was wel weer erg leuk maar blijf het toch nog wennen vinden hoor zo'n stappende dochter in Amsterdam. Loslaten heet dat geloof ik ... maar ja als je moeder het aankan om jou zo ver weg te laten gaan .. ook niet geheel met veel plezier vrees ik ... dan kan ik dit natuurlijk helemaal niet tegengaan. Ik ga er vast aan wennen ooit! Rick is gelukkig nog niet echt mobiel dus haal en breng ik overal naartoe, lekker overzichtlijk hoor zo'n rustig kind ... geniet ervan. Rick iets minder geloof ik want mist wel erg zijn vrienden en vriendinnen om lekker mee 'te chillen' zoals hij dat noemt. Hij kan al redelijk lopen met krukken op zijn geopereerde been en over twee weken al zonder krukken als het mee zit dus dat gaat best snel. Nou Tes weer genoeg huis, tuin en keuken verhalen over de Putjes. Geniet lekker door dan wacht ik weer op je volgende bericht. Veel plezier en liefs vanLioba -
05 Februari 2012 - 16:52
Caroline:
Liefste Tes, wow wat heb jij toch een cool leventje! Nu zit je gewoon weer op Thailand en speel je voor reisleidster door de tempels met z'n vele boeda's.
Welliswaar te puffen van de hitte haha, maar beter dan hier in de echte vrieskou. En bedolven onder een hele laag sneeuw dus hier een echte winter wonderland. Wel een mooi gezicht hoor zo'n witte wereld, alleen je moet niet de weg op hoeven met dit weer, want veel gladde wegen. Vrijdag werder we ineens door deze enorme sneeuwval overvallen. Dus ook opa moest het zonder me stellen op de koffie, maar ook opa zei blijf zitten waar je zit en verroer je niet haha, heb ik dus ook gedaan lekker bij de kachel. Gelukkig was jouw mama even bij opa voor de socialtalk en het brengen van zijn brood. Want opa kan nu zeker geen deur uit, want dan ligt die straks te rollen in de sneeuw en dat moeten we echt niet hebben. Wij genieten nu van een heerlijk rustig weekend. Gisteravond met z'n 4tjes mooie film gezien van Steven Spielberg: War Horse echt hot want net pas in premiere in de bios, was echt een prachtige film, is ook genomineerd voor 6 oscars, hebben wij gewoon al gezien hè, echt cool! Vanmiddag lekker met de meiden gezwijmeld bij all you need is love, ook altijd mooi om te zien. Nu life 4 you kijken samen met Tan en mailen naar jou. Heerlijk zo'n tv dagje. Nou lieffie jij maakt je op voor je reis naar Vietnam, wat zie jij toch een hoop mooie dingen, onverstelbaar. Die tempels met al die boeda's lijkt me ook prachtig om te zien. Ik ben zo benieuwd naar al je foto's tes, zullen wel prachtig zijn. Dat wordt een dagje foto's kijken bij jou thuis. Verheug me hier al op. Maar dat duurt nog even dus blijf jij eerst nog maar even lekker genieten en dan geniet ik met je mee van al jouw prachtige verhalen. Het is ook echt of we het allemaal een beetje meebeleven zo boeiend jij schrijft. Alles goed met jouw guapo, heeft die nog steeds al zijn aandacht bij jou?
Vast wel want jij bent zo'n heerlijke en spontane meid welke jongen wil nou niet van jouw gezelschap genieten haha. Nou meis leef en geniet! Hele dikke knuffels van mij, ik mis je wel hoor! xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
hou van je Caroline -
05 Februari 2012 - 17:33
Tanja:
He Tes,
Pfoe, 33 graden zie ik staan, *jaloers*! Hier erg koud.. Haha nouja ze vonden het vast leuk om jou weer te spreken. Wow 5 tempels en dan warm gekleed.. Gelukkig weer veel gewerkt en verdient. Lief, veel suc6 voor de komende dagen, hou van je. xx Tanja -
05 Februari 2012 - 22:21
Mama:
Ha lieverd, ik moest inderdaad even omschakelen vanochtend. Een lief en vrolijk kind aan de telefoon, terwijl je zelf nog niet echt wakker bent. We hadden ook een wat onrustige nacht achter de rug. Je paps is niet erg lekker en hoest de hele tijd (tot zijn grote ellende), want dat is natuurlijk erg vervelend en vermoeiend. Ik zeg hem al dat hij naar de dokter moet voor antibiotica of zoiets, want hij moet natuurlijk wel beter zijn als wij volgende week naar jou komen. Je bent trouwens wel lekker op pad deze week: India, Sri Lanka, Thailand. Het kan niet op. Prachtig allemaal. Leuk ook dat het tourescort zijn je zo bevalt. Een nieuwe roeping? En je ziet natuurlijk prachtige dingen. Blijven doen hoor! Oma wordt dinsdag aan haar knie geopereerd (of had ze je dat al verteld). Ze heeft een slijmbeursontsteking die weggehaald moet worden. Ze heeft steeds zo'n gekke, grote bult op haar knie en dat hoort natuurlijk niet. Hopelijk valt het allemaal mee. Ik heb haar mijn krukken al gebracht. Ze is al druk aan het oefenen haha. Gelukkig kan opa haar een beetje vertroetelen (als hij tenminste vrij krijgt van Ome Jan....). Wat had Ome Jan ook een leuk en lang verhaal geschreven. Ja, als hij iets doet, doet ie het ook goed. Deze week nog even werken en dan koffers pakken voor 4 weken. Kan het nog niet geloven. Moet nog wel veel regelen en je broer natuurlijk goed achterlaten. Hij moet ook weten hoe alle apparaten (wasmachine, droger etc) werken. Ik ga ervan uit dat het allemaal goed komt. En de hele buurt weet dat hij alleen thuis is, dus die zullen ook wel een oogje in het zeil houden. Nou lieverd, ik zie je snel. Ondertussen een dikke kus op (hele verre) afstand, maar dat gaan we allemaal goed maken. Kan niet wachten om gewoon weer even samen te kletsen. Heerlijk. Hou van je. xxxxxxxxxxxxxxxxx -
06 Februari 2012 - 08:21
Papa:
Hi Tess, je vaart nu, zo te zien en te lezen, in een mooie omgeving. Hier is het ook mooi. Er ligt ijs en sneeuw. Echt winters. Heel gezellig. We zijn nu aan het aftellen. Nog een week en we vertrekken. Wat zullen we blij zijn als we elkaar weer zien! xxxx -
07 Februari 2012 - 14:45
Emma:
hoi tess:)
dit is een klein stukje wat er in goede tijden is gebeurd: nou sjors,bing,rikkie en sjoerd die zaten bij de rechter om te bepalen wie bram mag krijgen en toen zijden ze dat sjors en bing de baby mochten krijgen en toen zij sjors dat bram naar rikkie en sjoerd moest en dat ging die dus ook en toen waren rikkie en sjoerd heel erg blij maar bing werd heel erg boos op sjors en toen zij bing sjors ik wil niet meer met je verder.... :(:(:(:(:(:(:(:(
Weet je wat wel leuk is ;) nou morgen gaan we schaatsen met de hele klas en dan om kwart over 12 (na school) gaan we weer met mama schaatsen:):):):):):):):):):
mis je wel hé (denk ik;))
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
EMMA -
07 Februari 2012 - 17:59
Debbie:
Heeeey Tes,
echt cool dat je naar Zuid Ijsland gaat joh!!! Daar lijkt het me echt super mooi, met mooie bergen.
Aaaah, ik wou dat het hier ook zo warm was. Het is hier echt ijskoud!!
Ik heb echt medelijden met alle mensen die moeten fietsen. Ik loop 5minuten naar de bushalte en ik ben al bevroren.
Woow, je had het zeker bloedje heet.
Als het zo ontzettend warm is en je moet ook nog een lange broek aan en een (lang) T-shirt!!
Leuk joh, dat je naar zo veel tempels bent geweest. Je hebt dus vast ook heel erg veel geleerd!! En ook mooi dat het zo leuk was en dat je een leuke/aardige gids had. Want als je een hele saaie/stome gids hebt, is het ook niet leuk natuurlijk.
Wel jammer dat het daar zo duur is, maarja als er veel toeristen komen maken ze het heel duur. Dan verdienen ze nou eenmaal heel veel.
Ik had gister en vandaag Workshops op school. Dat was wel leuk, maar gister niet zo. Omdat we in groepjes op donderdag of vrijdag (ik doe vrijdag)een presentatie moeten geven voor de ouders over een onderwerp dat met Spanje temaken heeft. We mochten de groepjes en het onderwerp niet zelf kiezen. Daar heb je het al, mijn onderwerp vind ik wel heel leuk (ik heb ''de Spaanse kunst''), maar ik vind mijn groepje niet zo leuk. Ik zit met meisjes van een andere klas. Hun waren gister de hele tijd aan het verfen, dat was wel iets voor de presentatie maar je hoeft toch niet met z'n 3en te gaan verfen? Dus ik was bezig met informatie en plaatjes zoeken. Ze zaten de hele tijd te zeuren dat ik het moest uitprinten, maar ik was nog niet eens klaar!! Ik was echt heeeeel erg geïrriteerd, maar liet het niet merken. Dus toen ik al best wel veel info/plaatjes had liet ik het door mijn mentor/docent uitprinten. En het was weer niet goed volgens hun. En ze gebruikten alleen maar de plaatjes.
Ze waren echt heeel erg irritant!!
Vandaag was wel erg leuk, we hadden bijna de hele dag ''Flamenco''!!!!
We kregen van een vrouw en Patrick (dat is mijn mentor) deed ook mee. Hij deed echt vet grappig, want hij keek heel erg serieus/gacherijnig. Dat was echt heeel erg grappig, maar hij kon het wel heel erg goed.
En we hebben vandaag ook de dans gellerd die we bij de presentaties moeten doen. Hij is met heel veel pasjes, maar als je het een beetje goed kan is het niet zo heel moeilijk. Ik vind het echt super leuk.
En over die meisjes: Ik vroeg toen we weer met de onderwerpen bezig moesten: Kunnen jullie even helpen met de plaatjes en informatie zoeken? En toen zei een van die meisjes: Moeten we helpen dan? Ik werd echt boos in mezelf hoor, en toen heb ik ook niet veel gedaan omdat zij zeker denken dat ik alles maar ga doen ofzo. Nou mooi niet hoor, en anders doen ze het maar lekker in hun eentje. En ze zeiden vandaag ook dat ze nu wel informatie nodig hadden (Ik dacht echt: waaaaat!!!!!!), want die hadden ze gister weggegooit. Dus ik zei: die heeft zij gister weggegooit. En toen reageerden ze niet meer.
Maar verder zijn die workshop enzo wel heel erg leuk hoor.
En weet je trouwens hoe cool he: Ik heb nu allemaal nieuwe posters in mijn kamer gehangen. Het ziet er echt zo supeerrr leuk uit!!! En nu hangt TAYLER LAUTNER boven me bed :D :D!!!!!!!! Hij is echt zoooooooo sexy!!!!!! En er hangt een super grote TWILIGHT poster op me deur :D!!!!
TWILIGHT is echt zooo cool!!!
En Selena Gomez en Miley Cyrus hangen nu ook op me muur en ik heb een nieuwe poster van Zac Efron op me muur gehangen!!!
Mij kamer ziet echt nu echt super cool uit!!!!
LOVE YOU!!!!
Xxxxxxxxxxx Debbie!!!!