Better health than wealth
Door: Tessa
Blijf op de hoogte en volg Tessa
02 Maart 2012 | Papua Nieuw Guinea, Rabaul
Rabaul
Liefste allemaal,
Wederom heeft het verhaal weer een beetje vertraging, maar beter laat dan helemaal niet! Terwijl het hier nu 5 maart is en we (al een uur) in de rij staan voor onze tour in Yorkeys Knob (Australië), ga ik jullie is even vertellen over Papua New Guinea en de dagen daarvoor!
Na een geweldige dag in Nagasaki hebben we met ze 3tjes lekker gekaart, toen ben ik gaan douchen en zijn we heerlijk wat wezen eten:)
De volgende port was Osaka, helaas was ik niet vrij, maar ik mocht wel al om 6 uur stoppen met werken dus lekker gedoucht en toen weer lekker gegeten. Gezellig hoor met papa en mama iedere avond samen zijn! Na het eten was er een deck party! Heerlijk zo in de warme buiten lucht!
Om 12 uur dacht ik dat ik moe was, dus ik naar bed... Maar nee, werd ik gegijzeld en mee genomen naar de crew bar:p
Nou je kunt je wel voorstellen, de volgende dag was ik echt gesloopt! En dat aan het begin van 5 zeedagen! Hoe doe ik het toch allemaal:p
Enfin, de 5 zeedagen waren slopend, erg druk gehad, veel geld verdient maar niet meer als 4 uur per nacht geslapen. Wat als consequentie had dat ik tijdens iedere show in slaap viel en soms al tijdens het eten:) oepsie, pap en mam moeten me ook wel gezellig vinden, soms voel ik me ook wel schuldig omdat ik al niet heel veel tijd met ze door breng maar ik kan het niet helpen. Ik geniet van ze en zij van mij en dat is toch het enige wat telt!
5 zeedag zijn voorbij gevlogen en inmiddels heb ik ze ook meegenomen naar de Orchid, mijn favoriete restaurant. Helaas was het deze avond nou niet echt spetterend en kon ik papa en mama dus niet laten meemaken wat ik normaal daar meemaak, maar het kan ook niet allemaal fantastisch zijn;)
Toen, de avond voor Rabaul was echt het toppunt... Feest in de crewbar. Ik had al veel gedronken met papa en mama en dan ook nog zo een feest, mijn hemel ik dacht dat ik nooit meer wakker zou worden! Maar dat werd ik toch en wel om 8 uur, want er moest om 9 uur ontbeten worden. En omdat ik maar een halve dag vrij had, dacht ik... Nou dan doe ik me make-up en haar vast, dan hoef ik niet eerder als half 3 terug. Nou dat was tevergeefs! Mijn hemel wat was het daar heet! Alle make-up droop letterlijk van m'n gezicht af! Maar wat was het daar mooi! Wow, zo ontzettend groen, en ondanks dat het nog minder als een derde wereld land is waren deze mensen zo ontzettend vriendelijk en geïnteresseerd! Echt heel erg leuk. Taxi's kennen ze daar niet dus hebben we het halve eiland over GELOPEN! Wat een end, maar zooooo mooi! De foto's zijn echt prachtig, als op een filmset! En enkel de kinderen vragen om iets:p als ze dan op de foto gaan is het: "haaaai!, money!" maar de foto's zijn prachtig! Het is erg jammer van zo een land met wat er allemaal mis is gegaan. BOEM, vulkaanuitbarsting en daar gaat je leven... Erg zonden, maar ze lijken erg gelukkig, en dat is waar het om draait. Better health than wealth zulle we maar zeggen!
Om 3 uur moest ik weer werken, druk druk druk.... En toen weer eten:p, nu lijkt het net of ik alleen maar eet, ja dat is ook zo:p lekker hoor!
De volgende dag maakte Claire aan iedereen bekend dat ze op zoek is naar een Senior Therapist... Wat houd dat precies in?! Nou, dat zal ik even vertellen, eigenlijk is het een ander woord voor assistent manager. En wie dat wilde kon zich er voor opgeven die dag.
Door de drukte was ik het eigenlijk een beetje vergeten, maar er is niets dat ik liever wou... Maar na een hectische dag moest ik toch wat met Claire bespreken, en toen schoot me dat gelijk te binnen, want er is niets (behalve zelf managen) dat ik liever wil!
Nou er waren, volgens Claire, 4 mensen die zich hadden opgegeven, inclusief mijzelf... Shit dacht ik toen, ze wilde ook niet zeggen wie het waren dus ging ik zelf maar op onderzoek uit. Na wat Sherlock Holmes werk kwam ik er achter dat 2 van de 4 Rachael en Steve waren... Nou Rachael maakt geen kans dacht ik toen, maar Stiffie word wel een probleempje. Een hele goeie teamspeler en vol van enthousiasme en ook hij wil manager worden uiteindelijk!
's Avonds in de crewbar vertelde Isaac me doodleuk dat ook hij voor de functie had gesolliciteerd. Nou ik schoot zowat uit me slof, vooral (en dat was ik vergeten te vertellen) omdat hij een paar dagen geleden tegen me heeft gezegd dattie waarschijnlijk aan het einde van de world cruise naar huis wil!? Snappen jullie het nog.... Hij zei letterlijk: er is niets dat me nog hier houd, waarop ik begon te janken en zei: en bedankt hè! Nou met een kus en veel sorry's was het toen wel weer goed, maar dat hij nu opeens assistent wil worden gaat me petje een beetje te boven! Maar altijd blijven lachen...
Toch was ik een beetje zenuwachtig want nu had ik 2 goeie kandidaten tegen me, waarvan 1 me vriend en de andere me nieuwe surrogaat broertje! Lekker dan.
De volgende dag zou ze het bekend maken. Dus iedereen was in spanning, tot ze me in het kantoor riep. Ohoh....
Claire: "ik wil graag dat jij mijn Senior word" nou ik kon wel janken! Ze zei dat ze in mij heel veel potentie zag en dat ik een van de beste managers van Steiner kon worden. Het plan zou dus als volgt worden: ik word gerapporteerd als Senior, dan wil ze dat ik in Mei Shelly overneem als Assistent. Wat betekend dat ik in me volgende contract naar Miami zou kunnen voor een managers cursus!!! Joehoeeee!
Maar ik mocht nog niets tegen de andere zeggen! Nou ze kent me blijkbaar nog niet zo goed, mijn gezicht spreekt boekdelen:p... Maar netjes me mond gehouden!
Steve was de volgende om het kantoor in te gaan. Hij was erg teleurgesteld maar vond het ook heel leuk voor mij:) en Rachael kon het allemaal niets schelen. Ondertussen was ik Isaac bij de lift tegengekomen, en hij zag gelijk dat er wat was. Maar ik mocht nog steeds niets zeggen. Toen hij ook naar Claire moest wist hij het natuurlijk al, en tuurlijk was hij blij voor me! 's Avonds bij de meeting werd het bekent gemaakt, maar uiteraard wist iedereen het al, zonder dat ik iets gezegd had:p maar leuk vinden ze het allemaal gelukkig wel!
Die avond heb ik met papa en mama bij de Ocean gril gegeten wat erg goed in de smaak viel! We hebben gepraat over de toekomst, die voor mij nog steeds onzeker is, maar ze zijn o zo trots! Lekker hoor:) dus na een erg gezellige avond ging ik is bij me vriendje kijken die toch wel teleurgesteld was om het feit dat ik mijn blijdschap niet me hem gedeeld had en dat hij het van Claire moest horen... Maar het feit blijft dat ook hij trots op me is...
Ik kom er wel, ondanks dat ik erg onzeker ben over wat er na dit spannende avontuur gebeurd. Ik weet dat het goed komt met mij:)
In het volgende verhaal kunnen jullie lezen over mijn geweldige vrije dag!
Ik hou het allermeest van jullie, een hele dikke kus en niets dan liefs vanuit Rabaul
Papua New Guinea! (blijft een grote grap, wie noemt ze land nou zo:p)
Knuff, jullie Tess
05 Maart 2012 - 11:06
Ina:
Proficat Tessa. Je maakt een mooie sprong in je carriere. Ik ben ook trots op je. Wat doe jij toch mooie dingen en je vergeet (absoluut) niet daarnaast ook heel veel te genieten. Iets om altijd bij je te hebben en het NU te koesteren. Veel plezier en lieve groet voor je pa en ma ook. Ina -
05 Maart 2012 - 13:25
Opa En Oma.:
Lieve kleindochter Tess.
Na veel zeedagen weer 2 mooie verhalen van je gelezen en ben je zo ver bij ons vandaan en maak je zoveel mee zoals je al schreef,eten drinken en feesten maar vooral werken.
Maar na het werk moet er ook ontspanning zijn hoor, dus blijf jij maar van alles volop genieten wat er aan boord van de ,,Arcadia,,gebeurd.
En gelukkig heb je s'avond wel vrij om met paps en mams te eten en vooral om over de toekomst met ze te praten,want zoals ik las zit er misschien na deze cruise weer een nieuw avontuur op een cruiseboot aan te komen en moeten we je weer een tijdje gaan missen allemaal,maar voor jou is het geweldig dat je zoveel kan beleven in je leven lieve schat.
Wat fijn dat Claire je zo goed vind in je werk en jou hebt uitgekozen voor,,Senior Therapist,,geweldig voor je gefeliciteerd hoor, dan word je wel gewaardeerd en inderdaad kan je nu naar Miami om een manager .cursus te gaan volgen!!!!
Heerlijk dat het in Australie nu 32 graden is voor paps en mams ook lekker komen ze toch nog met een kleurtje terug ha ha,want aan alle mooie dingen komt ook weer een eind.
Met je broer is alles ook goed gegaan op wintersport hij heeft volop genoten en een lekker kleurtje gekregen in zijn gezicht en hij red het prima in zijn eentje thuis word een echte huisman en houd alles netjes,ja Tess je paps en mams kunnen trots zijn op hun kinderen.
Geniet nog maar fijn van de laatste dagen met je ouders op de Arcadia en aan de wal en vergeet niet dat wij heel veel aan je denken lieverd.
Dikke knuffels ook voor papa en mams
XXXXXXXXXXXXxxxxxxxxxxxjes hvj.Oma
05 Maart 2012 - 21:20
Angelique:
Hey lieve Tess,
Wat een fantastisch nieuws. Nu al sr. Voor je naam staan, super trots op je!! Van harte met deze promotie!
Wel gek om samen met je vriend te moeten concurreren om de baan..maar goed dat hij het je gunt en blij voor je is! Wordt wel tijd voor wat foto updates! Dus ben blij dat paps en mams deze kant weer snel opkomen! ;)
Maar eerst tijd om nog samen met elkaar te genieten! Geef jeze een dikke kus? En speciaal voor jou ook 1: Smak!
Lts,
Xxx
Ps van harte met je liefste ome Jan! -
13 Maart 2012 - 16:05
Tanja:
Hee Tes,
Ik zie dat ik de laatste 4 blogs van jou nog niet heb gelezen en dat ik daar nog niet op geantwoord heb, sorry sorry sorry. Heb t erg druk met school en dansen. Oke nu ga ik deze blog even lezen en er op antwoorden. Vaak juist de armste mensen zijn zo vriendelijk inderdaad. Toen ik vorige week bij Engels een documentaire zag over kinderarbeid in China dacht ik ook bij mezelf waar zeuren wij dan over. Dan ga je nadenken van, die kinderen werken hard om jouw kleding te maken en ze kregen echt dik onderbetaalt. Het leven is niet eerlijk verdeeld. Jeetje wat een verhaal zeg dat Isaac weg wilde ik d8 huh hij zegt dat hij niets heeft om te blijven, terwijl hij jou toch heeft..? En dat ie dan ineens ook assistent manager wil worden, wel apart ja. Gefeliciteerd dat jij het bent geworden! Eigenlijk gek, normaal leef je elke dag met je ouders en is het normaal, maar juist als je ze niet bij je hebt merk je dat je ze mist en is het o zo speciaal dat ze met jou mee kunnen genieten van jouw avontuur. Lekker eten, haha en van de uitzichten genieten. xxx