Gat in de bubbel!

Door: Tessa

Blijf op de hoogte en volg Tessa

08 April 2012 | Zuid-Afrika, Port Elizabeth

8 april 2012
Port Elizabeth

Liefste allemaal...

Waarschijnlijk heeft de helft van jullie al van mama gehoord dat er op het moment in mijn roze bubbel leven iets flink mis gaat!
Het begon allemaal 2 weken geleden, Isaac had nogal last van zijn hand (duim en arm) en ging hiermee naar het medisch center. Zij gaven hem wat antibiotica en stuurde hem terug aan het werk. Hier was hij niet zo blij mee want werken, masseren, deed erg veel pijn. Nu, een paar dagen geleden ging het echt niet meer, het werd niet beter en dit frustreerde hem zo dat hij weer terug ging. Dit keer gaven ze hem een spalk en zeiden, masseer maar een tijdje niet met die hand. Ja hoor.... Massage met een hand, dat zal lekker gaan! Dus hij moest maar met Claire overleggen wat te doen.
Vervolgens heeft Claire volgens procedure gehandeld en een email gestuurd naar Steiner dat Isaac een paar weken rust nodig heeft.
Dit betekend dus, dat hij waarschijnlijk van boort af moet.... Je kunt dus wel zeggen: grote naald in de bubbel! Wat moet ik nou?! Hij wil niet weg, niet vanwege zijn hand want dat zou het beste zijn... Hij wil niet vanwege mij! Dus ik voel me verdrietig en schuldig, en stiekem ook heel egoïstisch! Naar huis gaan is voor hem echt het beste, maar allebei hebben we geen idee wat we met deze situatie aan moeten. Ik doe gewoon alsof het allemaal niet gebeurd, maar ondertussen brengen we nog meer tijd met elkaar door als dat we normaal al doen. Hij blijft ook maar zeggen dat ik jong ben, een geweldig leven voor me heb, dat hij nog nooit iemand als ik ontmoet heb en dat hij van me houd...
Ik ben een dromer zechtie, ik moet met me hart denken en dan komt alles goed.
Ik ben verward, verdrietig, maar bovenal nog steeds erg gelukkig en ik voel me gezegend.

Ik denk aan de kansen die ik heb gehad, gepakt en overwonnen heb. Ik denk ook aan mijn 21ste verjaardag in Cape Town over 2 dagen!
Dat gaat fantastisch worden! In Reunion zei Isaac: Als je het maar laat om iets te regelen voor je verjaardag.... Hahahahaha! Oooooh ik kan niet zo goed tegen verrassingen, ik wil alles weten en onder controle hebben... Maar dat gaat nu dus even niet dus ik laat alles maar over me heen komen:p Hopelijk krijgen we morgen geen email van Steiner....

Vandaag waren we in Port Elizabeth, Zuid Afrika! Woehoeeee! Ik kreeg gelijk weer kriebeltjes:) helaas was het allemaal niet zo spectaculair als Durban, waar we trouwens 2 dagen geleden waren en ik denk dat Mother of Peace nog geen 2 kilometer verderop lag! Gelijk Jannie gesmst:) ook had ik die dag een jubileum. Ik had nog precies 10 weken te gaan, de tijd dat ik in Tenerife was! Gelijk Jelan gesmst! Hahahaha....
Wat heb ik al veel mee gemaakt hè;)!
Ook een sms van papa dat ik zo volwassen word, nou zo voelt het niet hoor.... Als een klein kind trillen me handjes om kadotjes uit te pakken, hahahaha!

Verder is alles nog steeds onder controle. Laten we allemaal hopen en bidden dat Isaacs hand op miraculeuze wijze weer beter word en dat hij lekker bij mij kan blijven, in ieder geval tot het einde van me contract!
Verder hoop ik dat met jullie alles goed is. Ik hoor dat bar OmeJan geopend is?! Ik kan niet wachten op me eerste drankie:p!
Lieverds nog 9 weken en 5 dagen voor ik weer thuis ben. Ik hou ontzettend veel van jullie en mis jullie nog elke dag!

Ennnn.... Drink een drankje op me op de 10e! :D

Dikke zoenen en niets dan liefs vanuit Port Elizabeth
Knuff, Tessa

• 08 April 2012 - 14:19

Tanja:

Hee Tes,

Ja had t gehoord van Isaac. Hoop dat t snel over gaat en dat ie niet weg moet. Je merkt dat je echt een nummer bent daar, net als Sophie die weg moest omdat ze te vaak ziek was. Ik begrijp wel dat ze een masseur nodig hebben en dat Isaac dat op dit moment niet kan zijn, maar hoop idd dat t beter gaat met zn hand en dat ie niet weg moet. Jaja tes nog 2 dagen en dan alle kado's uitpakken die iedereen aan jouw moeder heeft meegegeven. Ik ben een beetje bezig met huiswerk, maar ben niet echt gemotiveerd. Geschiedenis .. zo saai. Ben erg moe en voel me ook niet zo lekker. Ga proberen om nog even iets aan gs te doen en dan straks lekker tv kijken. Moet voor dinsdag ook nog duits maken en Spaans leren. Pfffff.. Dat klinkt dan toch beter dan gs dus ja.. ik kijk wel even. Morgen danswedstrijd van Debbie. Ben benieuwd wat ze voor je verjaardag geregeld hebben, spannend! Alvast veel plezier. xxx

• 08 April 2012 - 14:52

Herman Ter Avest:

Hoi Tessa,
    Wat is er nog mooier dan 21 worden in Cape Town. Vooral Waterfront is heel erg mooi. Geniet ervan en voor nu alvast gefeliciteerd. Proost. Herman.

• 08 April 2012 - 15:30

Sylvana:

Lieve Tessa
    Wat een toestand nou toch weer, laten we hopen dat het op een of andere manier weer goed komt met de hand van Isaac! Kont tijd, komt raad!! En alles heeft een reden, zeggen ze!! Sterkte!
    In Cape -Town 21 jaar worden is niet verkeerd zeg. Geniet ervan. Ik ben al erg benieuwd naar je verjaatdagsverhaal
    hier alles goed. Vandaag paas brunch gehad bij ons thuis, was heel gezellig.
    Nu zitten we gezellig een film te kijken met elkaar. Van de week gaik gezellig een avond met je moeder naar de film, ook leuk. Hebben elkaar al twee weken niet gezien, is te lang hoor!! Maarkedal elkaar steeds op verjaardagen en verder zijn we allebei druk, druk, druk..
    Maar we gaan hier van de werk quality time van maken!!
    Wij zijn alweer erg druk bezig om de wintersport voor volgend jaar te boeken, eigenlijk te gek, maar we moeten wel. Anders is alles vol en iedereen wil in principe weer mee, en dat zijn dan wel 16 mensen!
    Met j
    Jamie en Jill gaat alles ook goed.
    Jamie feest wat af en is ook druk met school, gaat erg lekker. Jill is ook drukst school en heeft een goede toetsweek gehad.
    En als het met mijn kuikentjes goed gaat, gaat het met mama ook goed!!
    Hihihi
    Nou lieffie, hou je taai en succes met alles daar!!
    Heel veel liefs en dikke XxxSylvana

• 08 April 2012 - 15:35

Caroline:

He liefste Tess, heb het idd van mama gehoord over Isaac z'n hand. Hopelijk mag die wel blijven tot het einde van je contract of in ieder geval mocht het niet beter gaan met z'n hand tot na je verjaardag. Want wat is je verjaardag nou zonder jouw Isaac? Die lieverd is nu al heel hard voor je bezig om jouw 21e verjaardag tot iets onvergetelijks te maken, echt lief!
    Want jouw allerliefste dierbaren moet je missen op deze bijzondere dag en hij gaat dat dubbel en dwars goed voor je maken! En in gedachten zijn we heel dicht bij jou op deze dag. En zul je heel veel mooie kaarten en kadootjes krijgen, wat een feest!
    Ben je al zenuwachtig, haha. Nog 2 nachtjes slapen en dan is het zover. En dan ben je ook nog op je verjaardag in Cape Town, hoe cool is dat? Hier alles ok, zijn lekker TV aan het kijken, nu Life 4 you en vanavond The Ultimate Dance Battle kunnen we vast in the mood komen voor de danswedstrijd van Debbie voor morgen. Ben erg benieuwd hoe ze het eraf gaan brengen. Je hoort het wel! Nou lieffie, ik hoop dat jij een hele fijne 21e verjaardag gaat beleven samen met jouw Isaac, en ik zal voor jullie duimen dat die nog lang bij je op de boot mag blijven. Blijf ondanks je gat in je roze bubbel genieten van al het moois wat je meemaakt op de Love Boat en in Afrika. Dikke knuffels en lieve groetjes voor Isaac xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    love you Caroline

• 08 April 2012 - 16:42

Lioba:

Hoi Tes, eventjes kort want tijdgebrek. Elke dag maar nu eventjes extra, nog zoveel te doen ... Maar vor jou maak ik natuurlijk eventjes tijd. Echt balen van Isaac zijn hand, hopen dat het goed opgelost gaat worden en nog beter dat het snel weer over is. Is er geen ziekeboeg bij jullie aan boord waar hij gewoon een tijdje kan relaxen of ander werk kan doen? Zal wel niet dan! Geniet maar extra van hem zolang het allemaal nog onzeker is of hij kan/mag blijven. Ik zal voor jullie duimen. Hier is het Pasen, lekker gebrunched bij zus en allerlei aanhang, gezellie. Gisteren weer eerdte tenniscompetitie, direct bijna 6 uur op de baan gestaan. Ook de apres tennis was te gezellig dus vanmorgen spierpijn en moeilijk uit bed te komen. Maar om 9 uur stond ik de eerste ingredienten te mixen voor de tulband, daarna de Quiche gemaakt en tenslotte de pancakes met sausje van Creme Fraiche, honing en abrikosen gemaakt. Ook Syl had van alles gemaakt het was weer smullen en eten voor de hele week. Nou Tes jij ook een fijne Paashaas en tot gauw! Heeeeeeeeeeeeeel veel plezier met je verjaardag ik ga je verhelen weer lezen hoor. Spannend hoor de komende verrassingen. Tot gauw, Liefs Lioba

• 08 April 2012 - 16:56

Jasmijn:

Jeetje dat avontuur van jou lijkt wel een soap! Misschien moet je van al je blogs een boek maken!;) maar wat zuur voor Isaac zeg, hopen dat die ff mag rusten en weer aant werk kan! Alvast een heeeele fijne verjaardag! Al die lieve mensen die je nu om je heen hebt zullen je vast en zeker lekker verwennen! Geniet ervan. Dikke kus, je krijgt ook de groetjes van Roy;) xxxx

• 08 April 2012 - 20:04

Ina:

Lieve Tessa, kaapstad is een van de mooiste plekken op aarde. Ik denk er met heel veel plezier aan terug en denk dat jij geen betere plek kunt hebben om je verjaardag te vieren. Isaac zijn hand gaat wel of niet van invloed zijn op jullie korte termijn. Op de lange termijn is het geen issue my dear, if its meant to be... Heb vertrouwen, je bent prachtig, mooi en warm. Geniet van een meer dan prachtige dag. Lieve groet, Ina

• 09 April 2012 - 07:28

Carel En Greet:

Lieve Tessa,
    Nogmaals heel hartelijk gefeliciteerd je verjaardag.
    21 JAAR !!! en.......(naar gezegd wordt), dan gaat een nieuwe wereld voor je open, maar alleen voor jou is (letterlijk bezien hoor)die wereld al lang geleden geopend want we hebben nog eens je indrukwekkend vele reisblogs uit al die havens voorbij laten gaan, tjoh, wat fascinerend is dat toch, en al die (soms behoorlijk emotionele)reisbelevenissen, we genieten ervan meid. Misschien kun je op de Tafelberg met een drankje proosten op je verjaardag. Dat zou toch helemaal te gek zijn met uitzicht op de haven van Cape Town (natuurlijk is dat drankje dan wel voor onze rekening, maar wel met een foto hoor).
    We zagen aan je reisschema dat je op 23-4 a.s. in de haven van Funchal(Madeira) ligt. Nou dan zijn we ook op Madeira voor een rondreis en als we dan toevallig in de buurt zijn zullen we hoe dan ook naar je (naar de Arcadia) zwaaien hoor. Nou Tessa, we wensen je een hele fijne en bijzondere verjaardag toe en geniet er van.
    Liefs van ons en een behouden vaart.

• 09 April 2012 - 08:36

Mamam:

Liefste dochter, gelukkig heb ik je gisteren nog even over de telefoon gesproken. Je klonk weer beter dan 3 dagen geleden toen je net gehoord had dat Isaac misschien van boord moest. Ik had je zo graag even door de telefoon getrokken om je te knuffelen. Want je blijft toch mijn lieve meisje en als je verdriet hebt, wil je als mama niets liever doen dan je kunt omarmen en troost bieden. Hoe groot je ook al bent en hoe oud je ook wordt. 21 jaar wordt je morgen. Een volwassen dochter en echt dat ben je. Je staat zo goed in het leven en hebt het beste met iedereen voor. Je bent lief, warm, doortastend, enthousiast en mooi van binnen en van buiten. Morgen zal voor mij geen leuke dag zijn, want dan niet bij mijn jarige kind zijn daar heb ik verdriet van. Het gemis is groot, maar zoals je al zegt we tellen de dagen af. Ik wens je een super leuke verjaardag met alle lieve vrienden op de boot. Ze hebben het beste met je voor en dat verdien je ook. Wat dat betreft hoef ik me niet ongerust te maken. Geniet van alles en neem alle herinneringen mee voor de rest van je leven. Dag lieve schat van mij. Ik hou veel van je en kan niet wachten om je weer in mijn armen te sluiten. We bellen natuurlijk morgen nog. Heel veel plezier. Dikke kussen van jouw liefhebbende mama xxxxxxxxxxxx

• 09 April 2012 - 10:54

EMMA:

Hoi Tess

Als eerste van harte gefeliciteerd met je 21 ste verjaardag!!!!! " Lang zal Tessa leven lang zal Tessa lang zal Tessa leven in de Gloria in de Gloria hieperdepiep hoera hieperdepiep hoera nog 19 keer hoera " :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Oohhh ja Bianca weet dat anton
    Vreemd gaat met Maxime
    En maxime wil nu niet meer met Anton.....

Ooohhhh ja en veel sterkte met Isaac
    Zeg maar tegen hem dat ie beterschap van mij krijgt en dat hij geen pijn meer heeft dus gewoon kan werken :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx emm

• 09 April 2012 - 12:05

Opa En Oma.:

Lieve lieve jarige Tessa.
    21 JAAR,nogmaals van harte lieve schat, met deze mijlpaal in je leven en dat vier je helemaal in Cape Town,aan de andere kant van de wereld op world cruise wie kan dat nou zeggen.
    En was het spannend vannacht om al je kaarten met mooie woordjes te lezen en je kadootjes uit te pakken?,en je zal ook wel toegezongen zijn en geproost hebben met Isaac en je collega's op de Arcadia,want dat hoort er allemaal bij Tess vooral als je 21 word.
    Wij hopen voor je dat het met Isaac z'n arm wel beter gaat en dat hij de cruise af kan maken ,want het zou jammer voor jullie zijn als hij eerder naar huis moet,maar dat is afwachten wat Steiner beslist spannend.
    Wij wensen je een hele fijne dag toe in Cape Town hoop dat je het leuk hebt met Isaac en dat jullie van alles genieten daar,maar dat horen we wel weer van je als we je volgende verhaal lezen.
    Wij zullen er een nemen vanavond op jou gezondheid en gaan het met z'n allen vieren als jij weer thuis komt in Juni.
    Vanuit Huizen zingen wij nog wel even
    Lang zal ze leven ,lang zal ze leven,lang zal Tessa leven in de gloria, in de gloria in de gloria,HIEP HIEP HIEP HOERA .
    Dag lieve schat, blijf genieten van alles wat er nu gebeurt in je leven.
    Heel veel verjaardagsknuffels van ons
    Love You,
    XXXXXXXXXXxxxxxxxx Oma en Opa.