Arcadia is still sailing! - Reisverslag uit Piraeus, Griekenland van Tessa Wingerden - WaarBenJij.nu Arcadia is still sailing! - Reisverslag uit Piraeus, Griekenland van Tessa Wingerden - WaarBenJij.nu

Arcadia is still sailing!

Door: Tessa

Blijf op de hoogte en volg Tessa

16 Januari 2012 | Griekenland, Piraeus

16 januari 2012
Pireaus

Liefste allemaal,

Arcadia is still sailing! Thank god! Ik denk dat de meeste van jullie het verschrikkelijke nieuws van de Costa al hebben gehoord, maar voor de gene die nu denken: "huh?!" ... Een paar dagen geleden heeft een Costa schip een schipbreuk gehad en de kapitein heeft haar "gestrand" en ze is omgevallen. 40 mensen worden nog vermist en het is een grote ramp.
Wij zien alle beelden op de tv en zijn erg geschrokken, vooral omdat we rond die tijd zo dicht bij waren. Ook de passagiers kunnen het over niets anders hebben. Maar de Arcadia vaart nog rustig verder... Onderweg in haar wereldcruise!

De worldcruise is erg saai... Vandaag is gelukkig weer een dag vrij, de eerste in een lange tijd en heb het echt even nodig. Het is maar een halve, maar echt het is zo belangrijk voor me! Het is zo rustig in de spa dat ik blij mag zijn als ik 1000 pond maak in de eerste fase van deze cruise... En dat gevoel wat ik ooit is heb beschreven, dat als je niks te doen hebt je denkt, dat is weer terug. Ik mis thuis verschrikkelijk.
En tot overmaat van ramp was Kelly weer aanboort (Steiner spa coördinator). Een living hell! Maar gelukkig is ze weg vandaag dus dat heb ik ook weer overleeft!
En ik wilde in deze blog mijn aanbidding schrijven voor onze nieuwe manager Michelle, maar het gaat toch even anders worden:
Vanaf dag 1 vond ik haar al geweldig! Ze is compleet gestoord, op een leuke manier. En weet wat ze doet. Ze is Ionithermist geweest en weet wat ik doormaak nu in de worldcruise, daar zijn gewoon geen mensen voor. Maar ik geloof dat ze me de afgelopen week als haar rechterhand gebruikt heeft, en dat was heel leuk om te doen. Veel verantwoordelijkheden enzo. Echt heel leuk. Maar nu, vanavond, na Kelly's grote afscheid speech zei Michelle dat ze "even naar huis moest" voor wat papier werk, maar dat ze snel weer terug zou zijn. In de tussentijd nemen Reeva en Shelly het weer over. Ik dacht: je maakt een grapje, en voelde me er niet goed over. Hetzelfde geld voor Sarah en Abi. Dus eenmaal in de cabin aangekomen hadden we het erover en hebben we er opgebeld: "Michelle, just to make sure... You are comming back, are you?" even stilte.... "I'm going to do everything in my power to come back, if you need me for anything just facebook me". For God sake! Manager nummer 2 die na een "break" waarschijnlijk niet meer terug komt.... Dit gaat vervelend worden. Zolang ze mij maar op het schip houden, tenminste tot Sydney vind ik alles best!
Deze veranderingen maken je als persoon wel sterker, naja.. dat is wat ik vind. Kelly vroeg het me vandaag: ben je als persoon veranderd.
Ja, ik denk het wel. Weet het eigenlijk wel zeker. Niet alleen me haar is 20 cm korter, maar ook heb ik 5 jaar ervaring in nog geen negen maanden. Crazy!
Ik ben nog steeds erg blij met deze keus, maar nog blijer als ik eindelijk in Hong Kong ben (over 4 weken!) maar de tijd vliegt!
Met Isaac gaat het nog steeds goed:) maar volgende keer als we Skypen (March...) niet meer zo hard ze naam gillen:p de arme stakker had geen idee wat er aan de hand was:p... Hihi! Geintje hoor!
Hoe is het thuis? Familie Visser al helemaal gesetteld? En is Sem al groot? Hoop het maar niet! Ik kan echt niet wachten om al me kleine kindjes weer in me armen te hebben! De ouwe mensen beginnen flink te vervelen!
Alhoewel er nu wel 20 Nederlanders aan boord zijn! Heel grappig verhaal: er was een stel aan het kibbelen en ik hoorde ze Nederlands praten, dus ik achter de receptie: "Goedemorgen!". Ik dacht dat die vrouw een toeval zou krijgen! Hahaha! Maar het is heeeel vreemd om opeens over te schakelen. Soms weet ik de woorden niet eens meer:p. Dus zal wel op Nederlandse les moeten als ik terug ben:) maar dat duurt allemaal nog een tijdje! Ik kijk nu in ieder geval erg uit naar de 16e van Februari, paps en mams:) en dan gaan we een geweldige 3 weken hebben:)
Nou liefjes! Ik ben in ieder geval erg blij dat we nog steeds varen en ga nu genieten van me halve vrije dag:)
Dikke zoenen! Love u! Xxxxxxxx
Niets dan liefs, jullie Tes.

Ps. Pireaus is niet zo mooi als Corfu, waar ik eerst was in Griekenland. Maar ik zit nu in 6 graden kou, dus een man heeft me Griekse koffie gegeven en die is heeeeeeerlijk! Mhjum! Xxxx

• 16 Januari 2012 - 09:54

Ina:

Tessa, fijn van je te horen. Het nieuws over dat schip bracht mijn gedachten gelijk bij jou. Niets aan de hand bij jou, thank god. Veel wisselingen en afscheid nemen van mensen waaraan je gewend bent. Wauw, kun je nagaan wat dat gaat betekenen in de rest van je leven. Flexibiliteit en de maakbaarheid van het leven is jou niet vreemd. Je bent al een kanjer, maar het leven gaat nog mooier worden, let maar op. Dag prachtige dame, geniet ervan. Dikke zoen Ina

• 16 Januari 2012 - 10:49

Lioba:

Hoi Tes, dat was zeker erg schrikken van dat andere Cruise-schip, maar gelukkig vaar jij veilig door. Wel even diep adem halen denk ik vooral omdat jullie zo dicht bij waren. Maar gelukkig hoorde ik van je moeder dat je goed kunt zwemmen dus ... dat gaat altijd goed komen. Jammer dat het zo rustig is qua werk maar wel leuk dat je dan voor andere leuke dingen wordt ingezet. Vandaag ook erg spannend voor je mams hè, haar eerste werkdag weer sinds ... lang! Het gaat haar vast erg goed bevallen weer leuke collega's om haar heen en het voldane gevoel na een dag werken, echt super! Het zonnetje schijnt ook nog vandaag dus alles zit mee. Morgen wordt Rick geopereerd dus ook weer een spannende tijd, nou ja als hij maar weer wakker is dan gaat de rest ook vast weer goed komen, hij heeft de beste chirurg van TerGooi dus wat willen we nog meer. Misschien blijf ik ook nog gezellie een nachtje slapen, we wachten het allemaal af morgen. Geniet jij maar lekker door op de boot en hopelijk komen alle mensen snel weer bij je voor een behandeling en anders lekker genieten van de rest er omheen. Succes en tot ... horens!
    Liefs Lioba

• 16 Januari 2012 - 12:02

Caroline:

He liefste tes, wat een schrik zaterdagochtend. Ik lag nog in bed hoorde het nieuws van de cruiseboot meteen oren gespitst en heel erg voor al die mensen maar gelukkig niet jullie cruise. Heb alles op het nieuws gevolgd en wow wat een boot ook, wat er nu nog van over is. Ze kunnen hem niet eens meer redden. En wat een paniek moet het geweest zijn onder al die mensen moet je toch niet aandenken, want je hebt dan wel de leiding tes over zo'n groep mensen en moet dan wel je hoofd cool houden, gelukkig is dit bij jullie helemaal niet aan de orde en vaart jullie boot nog steeds. En wel nu in het mooie Griekenland, lekker dat je een halve dag vrij bent. Helaas voor jou nu minder druk in de spa, en veel oudere mensen, dus weinig te verdienen, balen. Hopelijk heb je nog wat reserve, ha,ha en komt het gauw goed en krijg je weer serieuse klanten op de boot. Wel te hopen dat je manager terugkomt waar je goed mee overweg kunt, heel belangrijk. Maar je weet het niet hè bij Steiner, toch een beetje rommelig qua organisatie. Maar als jij maar mag blijven zeker tot Hong Kong als je je papa en mama weer in je armen kunt sluiten, wat zul je weer naar dit mooie moment verlangen. Gelukkig heb je nu Isaac in je armen ha,ha en gaat het goed samen, geniet hiervan lieffie. Hier alles ok, zit nu op m'n werk en zag dat je een nieuw blog had, dus meteen even reageren heb nu toch pauze. We zijn zaterdagavond bij jan&march geweest, tanja had het huis ook nog niet gezien, vond het ook een heel gezellig en knus huis en dat is ook zo. Deb heeft het nog niet gezien want die had een slaapfeestje, maar dat komt binnenkort wel. Nou lieffie probeer er wat van te maken ondanks soms toch wat tegenslagen. Maar blijf ook vooral de mooie kanten zien van deze worldcruise want wie maakt zo'n wereldreis nou mee op zo'n jonge leeftijd, dus blijf ook lekker genieten! Dikke kus xxxxxxxxxx hvj Caroline

• 16 Januari 2012 - 13:07

Opa En Oma:

Hoi lieverd.
    Wat een verrassing vanmorgen dat je belde ik zat net aan de koffie het leek net of je tegenover me zat en hebben we even lekker met elkaar kunnen kletsen over alles,mijn dag kan niet meer stuk ,Ha Ha gezellig hoor dat je af en toe even opbelt.
    Wat een toestand met dat cruise schip wij volgen alles op het journaal ,maar zoals je al zei wij varen gelukkig nog .
    Wat leuk dat er Nederlandse mensen aan boord meevaren,dan kan je af en toe nederlands praten en kan je het niet verleren,geintje, want je eigen taal verleer je nooit denk ik Tes.
    Heb je Isaac al de groeten gedaan van ons en de foto,s laten zien in je cabin ,fijn voor je dat hij nog aan boord is en jullie het leuk hebben met elkaar.
    Straks komen Thijmen en Emma weer even,Opa haald ze dan op van school en gaan we een potje kaarten met ze altijd gezellig een spelletje doen.
    Ik hoop wel voor je dat het wat drukker word in de Spa want daar zit je toch voor op de boot maar misschien zijn er wel nieuwe mensen aan boord gekomen die wel een massage van je willen,
    Nou lieve schat jij gaat nu richting Egypte weer een nieuwe plaats aandoen met de boot en wij kijken weer uit naar je volgende blog en kunnen daarop weer volgen wat jij allemaal hebt meegemaakt.
    En vergeet niet dat iedere dag die je aftelt je ook sneller Papa en Mama weer in je armen kan sluiten.
    Dikke kus en knuffels van ons.
    Dag lieverd hvj XXxxxxxxx Oma.

• 16 Januari 2012 - 14:19

Papa:

Hi Tess, het is hier een gekke huis. Sinds de mailbox van je moeder is gehackt, staat de telefoon niet stil. Balen, zeker voor haar op de eerste werkdag. Leuk om je gesproken te hebben. Nog 28 nachtjes en dan vertrekken we richting Hong Kong. Vreemd idee dat je al onderweg bent, haha. Lekker genieten xxxx

• 16 Januari 2012 - 15:25

Debbie:

Haaaaaaaai Tessa!!!!!
    Ik ben echt super blij dat je het zo naar je zin hebt. Wel jammer dat de wordcruise saai is, maar ik denk dat dat steeds leuker wordt. Ja ja, je zit op een wordcruise :D!!! Echt zoo supercool!!! (Ja, ik had het gehoord. Echt erg!! En zoveel vermisten, het is echt een ramp! Wij waren eerst bang dat het jou schip was, maar dat was gelukkig niet zo.) Het is wel jammer dat er maar zo weinig mensen zijn, maar er komen er vast meer. Ik vind het echt leuk dat je zo snel met mensen optrekt joh :)!! Maar het is wel super stom dat ze steeds weer weggaan!!! Ik hoop echt voor je dat ze echt terugkomt, maar anders zou ze dat niet zeggen denk ik. Ik ben echt blij voor je dat het zo goed gaat met Isaac :D!!!!!!!! Echt leuk joh!!!!!

Ik heb alleen nog geen vriendje :(!! Maar ik durf niet op Diego aftestappen en te zeggen: "Ik vind je heel erg leuk, vindt jij mij leuk?''. Dat durf ik gewoon niet, daarom hoop ik dat hij mij leuk vindt en op mij afstapt. Maarja, dat gebeurt steeds niet. Maar hij is zooooooooo leuk :D!!!!!!! En over verliefdheid gesproken:
    Ik had dit weekend een feestje van mijn vriendin (Lisanne), het was super gezellig. We hebben films gekeken, gedst, gewiit en heeeeel veeel gekletst!!! En mijn andere vriendin (Kim) zei dat Christiaan (een jongen van mijn oude klas) aan haar vroeg hoe ik nu was en hoe ik er nu uitzag!!!!! Ik denk dat hij of zijn vrienbd mij leuk vind!!! Maar ik weet niet meer hoe hij er uitziet, maar hij was altijd heel irri. Maar Kim zegt dat hij nu heel anders is. En iedereen op haar school noemt hem Chris!! Hahah!! Maar ik moest echt lachen toen ze dat zei!!! :D Vindt tog iemand mij leuk, Hahahahah :D!!!!! Verder gaat het ook heel goed met me hoor :)!! Maar ik heb echt geen zin meer in school, het is zoo vermoeiend!!! En saai!! Hierna nog 4 jaar, hahahah :D!!! Geniet nog van je vrije dag!!!!
    I LOVE YOU <3!!!!
    Xoxoxoxo Debbie!!!!

• 16 Januari 2012 - 22:37

Sylvana:

Hallo lieve Tessa!!!!! Dat was echt schrikken ja, maar gelukkig bij jullie alles goed. Vrijdag de 13e blijft een nare dag! Wat een gedoe met al het personeel bij jullie, daar word je ook niet vrolijk van, maar als jij maar mag blijven. En Isaac natuurlijk, dan komt alles goed. Kan me voorstellen dat je niet kan wachten tot het 16 februari is. Wel jammer dat het werk rustig is, maar dat komt vast ook goed. Hier gaat alles prima. Mooi weer, en we hebben bijna een jarig kind. Jill wordt zaterdag 18 jaar!! Maar vrijdag gaan we eerst feesten bij Manon, zij gaat 50 worden!! Nog een paar jaar en dan zijn je moeder en ik ook aan de beurt!! Klinkt gek hè? 50!! Jamie heeft deze week een toets-week, en zit echt af en toe te leren, gaat goed hoor!! Wij zitten hier thuis al af te tellen voor de wintersport!! Heerlijk een weekje Oostenrijk. Jamie heeft van de week contact gehad met Mart, en zij gaan ook naar Ellmau. Gaat gezellig worden. Maar ik ga wel je moeder erg missen. Maar ben wel blij dat jullie heerlijk drie weken van elkaar kunnen genieten. Geen moeilijke keuze dus!! Nou lieffie, veel succes daar en hou je taai!! Maar het komt wel goed schatje!!!!! Love you, veel liefs en dikke Xxxxxxx Sylvana

• 16 Januari 2012 - 22:56

Mama:

Ha lieverd, even een momentje rust om op jouw blog te schrijven. Ik had een hele gekke en drukke dag. Wat een gedoe. Ik had natuurlijk al mijn aandacht nodig voor mijn nieuwe job, maar om 9.30 uur kreeg ik al mijn eerste telefoontje. Zoals iedereen wellicht allemaal gezien/gelezen heeft is er vanuit mijn gmail account een mail gestuurd naar al mijn contactpersonen dat ik in Barcelona zou zitten en geld nodig zou hebben. Laat deze mail ajb voor wat het is.
    Mijn computer is gehackt. Het heeft mij de hele dag en avond gekost om alles weer een beetje op de rit te krijgen. Echt balen dus. Ben ook al mijn contactpersonen kwijt. Echt geen leuke grap. Maar goed, morgen weer een nieuwe dag. Bij Van Wettum. Het bedrijf is leuk om te werken. En ik word goed ingewerkt (mits ik zelf even tijd kan vrijmaken van al mijn email beslommeringen haha). Gelukkig gaat met jou alles goed. We zaten hier inderdaad aan de buis gekluisterd. Ik moet er toch niet aan denken dat er met jou wat gebeurd!! Na deze dag heb ik nog veel meer zin in de vakantie. Wat heerlijk zal het zijn om jou weer in mijn armen te sluiten en 3 weken lang bij te kletsen over alles. Want wat maak je veel mee. Al die wisselingen in de spa doen ook geen goed. Maar je bent een kanjer en slaat je er wel doorheen. Komt helemaal goed met jou. Blijf lekker genieten van alle LEUKE dingen en laat de rest de rest, de boel de boel. Wijze woorden van je moeder, nu moet ik ze zelf nog even in praktijk brengen haha. Dag lieve schat van me, we spreken elkaar snel. Hou van je.

• 17 Januari 2012 - 18:47

Emma :):

hoi tes :)

dit is een klein stukje wat er maandag in goede tijden gebeurd is:
    nou edwin ligt nu in het ziekenhuis :(.

En ik hoorde dat tante gerda d'r computer was gehakt echt heel erg raar als ik die haker te pakken zou krijgen oeeeeeehhhhh dan zwaait er wat ik zou hem in de cel gooien :-p :)

i love you hvj Xxxx emma

• 17 Januari 2012 - 20:31

Tanja:

He Tes,

Wat een drama met die Concordia cruise. Nu zie je hoe dicht bij zoiets kan komen. Het is constant op het nieuws. Echt verschrikkelijk allemaal. Maar gelukkig niet de Arcadia. Wat werken er veel mensen op de cruiseboot zeg, zoveel namen. Dan gaat er weer één weg, dan komt er weer één bij. Af en toe snap ik ook niet helemaal meer wie nou wie is, maar gelukkig leg jij t altijd even uit. Leuk dat er Nederlanders zijn. Haha hadden niet verw8 dat jij Nederlands bent. Dat gaat snel he, als je constant Engels praat, en je het Nederlands niet meer gewend bent, dat je moeite krijgt met je eigen taal en misschien ook al wel Engels denkt? Maar je ouders komen bijna naar jou toe en dan praat je ook weer drie weken Nederlands. Haha leuk dat ze Isaac op de skype hebben gezien, logisch zo'n reactie toch? Benieuwd naar de nieuwe vlam van jou! Hoop snel een foto van m te zien. (is ie nou spaans trouwens?, je vorige mail :P) Raar dat die manager ineens weg was. Hoop dat ze terug komt.

Haha grappig om te lezen wat Deb allemaal schrijft. Ik ben op dit moment erg druk met Frans. Heb donderdag een presentatie. 15% van mn cijfer.. Spannend! Is echt lastig! Vooral de zin: J'ai choisi ce sujet parce que j'aime danser. (ik heb dit onderwerp gekozen, omdat ik van dansen houd) Dat was in het begin echt sje sje sje sje sje . Maar nu gaat het wel beter. Heb t erg druk, ook in m'n hoofd. De eerste periode was namelijk wel te doen, viel wel mee. Maar deze dus niet. Moet in 5 weken 4 boeken lezen van 4 verschillende talen.. Waarvan 3 voldoende moeten zijn en je er voorderest niks voor krijgt maarja. Ook staan er veel open dagen gepland van opleidingen om de sfeer te proeven van eventuele scholen voor mij. En 12 februari ga ik meedoen aan dansworkshops, modern, hiphop en jazz. Modern van Isabelle Beernaert (choreografe van sytycd en the ultimate dance battle). Ik ga weer verder met Frans, maar niet te lang, want ben erg moe! Wil eigenlijk ook nog aan m'n Engelse boek beginnen, maar even kijken of dat nog gaat lukken.

Liefs. x

• 19 Januari 2012 - 14:59

Emma:

Hoi allerliefste tess
    dit is een klein stukje wat er disndag en woensdag in goede tijden was gebeurd: nou nina was bin noud en toen ging dat piepje af dus ik denk dat ie dood gaat of misschien niet???? (maar denk het wel)

Ik ben nu bij tante gerda, wist je dat je vanmiddag gratis alleen voor kinderen naar ajax-az mag want de vorige wedstrijd toen had een man uit het publiek gewoon de keeper proberen te schoppen en toen gelukkig zag de keeper dat en toen ging hij kijhard tereugschoppen en toen werd de wedstrijd afgelast en nu mogen alleen de kinderen naar die wedstrijd maar er moet natuurlijk wel een begelijder bij zijn we konden er niet naar toe want papa en mama moeten allebei werken maar een kindje uit me klas gaat wel... :( maar we gaan zondag naar fc Utrecht - psv (ik weet al dat psv gaat winnen teminste dat denk ik) met anemarie richard papa mama ik en thijmen jeey !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

XXXXxxxxx je kleine nichtje Emma