Crossen door de woestijn!
Door: Tessa
Blijf op de hoogte en volg Tessa
14 April 2012 | Namibië, Walvisbaai
Walvis Bay
Liefste allemaal,
Om te beginnen bedankt voor alle felicitaties:) echt heel lief! Oh en de foto's van me verjaardag zijn echt te gek:) dus... Meer reden om een foto avondje te houden!
Dan een verdrietig nieuwtje, ons team heeft helaas Cape Town verlaten met een lid minder. Chris zijn moeder is erg ziek en moest dus helaas naar huis. Heel erg sneu maar wel het beste...
Dan over tot de orde van de dag:p...
Vandaag waren we in Walvis Bay, Namibië. In eerste instantie dachten Isaac en ik dat er niks te beleven was. Daarom bleven we lekker lang in bed liggen:p, goed excuus hè! Haha! Toen we om 9:30 dan eindelijk aan het ontbijt waren kwamen we Zolie, Nina en Gesus tegen. We besloten om gewoon de stad in te gaan, en dan zien we wel... Maar zoals echte wereld reizigers beaamt ging dat toch ietsje anders dan geplant!
Toen we in "the raft" koffie aan het drinken waren besloten we om met de taxi naar de woestijn te gaan. Dat hebben we toen gedaan! Crazy!
We kwamen aan bij Dune7, erg warm en erg verlaten... Isaac, Nina en de 2 Spaanse leraressen (Lara en Elvira) besloten om de top te gaan beklimmen! Ik en Zolie deden ook een poging, maar toen we halverwege onze voeten verbranden, ja wij waren op blote voeten:p, gingen wij maar beneden een sigaretje roken:p... Toen we hard gejuich hoorden wisten we dat de andere 4 de top bereikt hadden! Met natuurlijk Nina aan de leiding:p
In de tussentijd had Zolie een goed idee gekregen... Laten we gaan quad reiden zechtie doodleuk! Ja Zolie, laten we gaan quad reiden, midden in de woestijn!
Maar, de rest vond het ook wel een spannend idee, dus ja, er werd quad gereden! Nina, Gesus, Zolie samen met Lara en Isaac en ik... Natuurlijk hadden wij een klein meningsverschil over wie er voorop mocht, dus na lang beraad besloten we maar ieder op een eigen te gaan:p nou... Dat was zeker geen vergissing! Wat ontzettend gaaf! Samen met onze gids gingen deze 5 motor muizen op stap! Crossen door het zand, berg op, berg af. Zandstormen door je haar en te gekke stunts uit halen! Zolie en Isaac leken wel twee 12 jarige jongetjes zo blij waren ze:p... Tot het ietsje te gek werd en ik een berg niet opkwam, keihard gas geven maar toen begon me quad te steigeren en naar beneden te glijden, dus ik met me stomme hoofd dacht, voordat dit ding omvalt zet ik me been maar even neer.... Ouch! Doordat ik nog gas gaf kwam me been tegen een gierend wiel aan en daar heb ik een flink schaafwondje aan over gehouden! Niet zo best...
Maar dat kon de pret niet derven dus gingen we vrolijk verder! Toen dit geweldige uur over was kwamen we terug bij de basis. En bracht de taxi ons terug naar het centrum.
Natuurlijk was iedereen erg dorstig en uitgehongerd, dus in een bar werd er flink bier gedronken en toast gegeten...! Heerlijk! We waren allemaal nog helemaal ondersteboven van wat er gebeurd was maar helaas moesten we weer terug naar het schip. Hier zijn we gelijk het zwembad in gesprongen om al het zand af te spoelen! Ik heb ook nog een rondje medisch center gemaakt en met een hoop vaseline en een gaasje op de wond moet ik de komende dagen doorbrengen... Het klopt als een gek, maar het was het waard.
Weer een geweldige dag in mijn 21 jarige bestaan!
Nu moet ik tien dagen wachten tot me volgende vrije dag, maar ook dat gaat weer een mooie dag worden, ik ga namelijk Ome Carel en Tante Greetje ziieeeeeen! Woehoeeeee! Mooi met de Arcadia pronken:) en met nog 2 maanden op de teller komt het nu wel erg dichtbij dat ik jullie allemaal weer ga zien. Ik kan niet wachten, want hoe geweldig en avontuurlijk mijn leven nu ook klinkt. Ik denk de hele dag aan jullie!
Nou lieverds, dit was het dan weer, wens me sterkte met de aankomende 10 dagen, dat zal ik nodig hebben!
Ik hou van jullie....
Niets dan liefs vanuit Namibia.
Dikke kus, jullie Tess.
13 April 2012 - 22:17
Sylvana:
Lieve Tessa!!
Wat een spannend verhaal weer, en zo zie je maar, denk je dat er weinig te beleven valt!! Toch weer spanning en sensatie. Ik hoop dat de schaafwond meevalt en je er niet te veel last van gaat krijgen. Nu dus tien dagen aan de bak.
Ik heb gisteren het prachtige fotoboek van je ouders bekeken. Echt fantastisch!
Je moeder heeft er een heel bijzonder boek van gemaakt, echt knap. En wat zie je er prachtig en gelukkig uit lieffie.
En nu ook eindelijk die leuke Isaac van jou gezien. Hij mag er zijn hoor!
Ben gisteren gezellig met je moeder naar de film geweest, top. Lekker weer even bij gekletst, helemaal leuk.
Jill is op dit moment erg druk met school. Ze volgt drie dagen examentraining voor scheikunde in Leiden. Vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf 8 uur in de ochtend tot 7 uur
s avonds! Wat een bikkel hè? Dat vond ze nodig voor het examen. spannende tijd hoor!! Ook voor Jessy natuurlijk. Ze hebben gelukkig allebei een goede toetsweek gehad, dus het begin is er!!
Jamie is weer op pad naar Amsyerdam naar een of ander gezellig feest, ook leuk toch?
Hier alles verder prima.
Heel veel liefs en dikke Xxxxxxxxxxxxxxxxx Sylvana -
14 April 2012 - 08:50
Papa:
Leuk dat rijden op een quad in de woestijn. We hebben dat ook weleens gedaan in Egypte, weet je nog? Moet je de volgende 2 stops allebei werken. Sint Helena en Tenerife? Dat is dan wel jammer. Wel leuk dat je oom en tante er zijn op de volgende vrije dag. Ome Karel belde donderdag hierover. Ze zijn erg enthousiast! Volgend weekend zijn wij aan het varen met een groep van Huizen naar Volendam. De groep blijft daar. Als het goed is hebben we op de terugweg ook nog een groep die we in Naarden oppikken en weer afzetten. Het seizoen is begonnen. Gelukkig. Vandaag ga ik wat verven en zo op de boot. Hoop snel weer wat van je te horen Xxxxxx -
14 April 2012 - 10:57
Mama:
Ha lieverd, ik zie ons ook nog zo gaan door de woestijn op de quad in Egypte. Wat was/is dat gaaf. Fantastisch dat je dat weer gedaan hebt. Je lijfspreuk: "Ik leef mijn leven en geniet" doe je zo eer aan. Het was heerlijk om je blije stem aan de telefoon te hebben gisteren. Je bent zo enthousiast en geniet echt van alles. Natuurlijk zijn er soms mindere dagen en dingen, maar bovenal blijft het genieten en mooie dingen zien en doen. Donderdag ben ik met Syl naar de Titanic geweest. Het blijft een mooie film, maar je beleeft het toch anders als je zelf net op een cruiseboot hebt gezeten en je kind op een cruiseboot werkt. Ik zat soms echt met kippenvel, terwijl ik de film al 10 keer gezien heb. En in 3D is het natuurlijk nog overweldigender. Zeker als ze achterop dat schip staan en het schip dan naar beneden zakt in het water. Brrrrrrrrrr, ik moet er toch niet aan denken. Wel was het heerlijk gezellig met Syl. Na de film nog lekker het fotoboek bekeken met een wijntje. Het een avondje uit. Gisterenavond ben ik gaan volleyballen. Dat was bizar. We hebben zo slecht gespeeld en dus verloren. Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd tegen dezelfde tegenstanders en we gaan dus voor een revanche. We kunnen dan kampioen worden, maar dat wil je natuurlijk wel winnend doen. We willen volgend jaar wel een klasse hoger gaan spelen, dus we gaan nog verschillende oefenwedstrijdjes spelen tegen teams in die hogere klasse. Jouw team heeft gisteren ook verloren helaas. Ze zijn onderaan en gaan dus degraderen. Ze proberen nu een ander team bij elkaar te krijgen, waar ze jou heel graag bij hebben. Gisteren vertelden ze dat ze jouw enthousiasme en fanatisme (van wie zou je het hebben??) erg missen. Ik tel de nachtjes af: sta nu op 64. Heerlijk!
Dag lieve schat, werkse de komende 10 dagen. En dan zie je Ome Carel en Tante Greet. Ze zijn net als jij heel enthousiast om je te ontmoeten. Geniet ervan. Dikke kus van jouw mama xxxxxxxxxx -
14 April 2012 - 11:05
Debbie:
Heeeeeeey Tess,
nu schrijf je weer snel achter elkaar door maar ik denk dat we dan dus de komende 10 dagen niks mee van je horen. Dat vind ik wel heeeel erg jammer. Ik zie altijd alles helemaal voor me, nu ook weer! Haahah!!!
Wat vet dat jullie die berg gingen beklimmen, ik zou dat echt nooit kunnen. Maar het is wel goed dat je naar beneden was gegaan, want dat doet echt heeeel er zeer; verbrandde voeten!!! Wel leuk dat die anderen de top wel hadden bereikt, hahahaah!!!! Maar je moet nooit doorgaan als je te veel pijn hebt, dus dat was heeel verstandig van jullie.
Wat vet dat jullie gingen quad rijden!!!
Alleen wel een beetje raar in de woestijn ja, haahaha!!!
Maar wel mooi dat het zo leuk was!!!
Alleen heeel erg pijnlijk van je voet :o! Gaat het nu wel goed?!
Ik ben wel blij dat dat het waard was, want anders zou he nog erger zijn.
Ik heb niet echt veel mee over mezelf te vertellen nu, dat had ik al allemaal op je vorige blog gezet. Hahaah!!!!!
Nog veel beterschap met je voet!!!
Xoxoxoxoxo Debbie -
14 April 2012 - 14:15
Caroline:
Gaaf zeg, quad rijden in de woestijn.
Wel pijnlijk van je voet, had jij weer helaas. Maar ondanks dat heb je weer heerlijk genoten met elkaar van deze onderneming. Zo beleef je nog eens wat toch in je nu 21e levensjaar haha.
Ik ga vanavond lekker naar de film in Amsterdam met m'n liefste vriendin Gerda, echt zin in! We gaan naar de film Intouchables, moet een mooie film zijn over 2 mannen, die een warme vriendschap met elkaar krijgen.
En hij draait in de grote zaal van Tuschinski, echt een prachtige zaal.
Is op zich al een avondje uit. En daarna nog even gezellig wat drinken op het Rembrandtplein tot in de vroege uurtjes, haha, even heerlijk gezellig bijkletsen.
Nou lieffie, geniet weer van al het moois op de Arcadia en werk ze voor de komende 10 dagen. Want dan ben je pas weer vrij. Maar dan ga je wel ome Carel en tante Greetje zien, hoe leuk is dat! En idd kun je mooi pronken met de Arcadia en met je lieve vriendje Isaac natuurlijk.
Veel plezier met elkaar!
Dikke knuffels van mij xxxxxxxxxxxxxxx
hvj Caroline -
15 April 2012 - 21:36
Greet En Carel:
Lieve Tessa,
Wat een mooie verhalen heb je weer maar we zijn deelgenoten hoor, want wij hebben de top van de zandduin (in de Sossusvlei) ook niet gehaald. Was behoorlijk pittig in die hitte, want je moet precies op de toppen van de zandduin blijven lopen want anders val (of rol of donder) je diep naar beneden en kom je pas aan de voet van de zandduin tot stilstand.
Wat wij ontzettend hardstikke super leuk vinden is dat je in de gelegenheid bent ons op maandag 23 april te kunnen (en wilt) ontmoeten in de haven van Funchal op Madeira . We hebben al die grappige, mooie, soms droevige, spontane, spannende en romantische verhalen in je blogs gelezen en nu mogen we nota bene het decor zien (hopen we) waar het zich allemaal afspeelt en wellicht maken we kennis met enige andere hoofdrolspelers. Inmiddels kun je er al een bestseller van uitgeven. Maar als familiemensen vinden we het toch heel fijn om jouw even te kunnen knuffelen. Wat zeg ik "even knuffelen", nee, we brengen de knuffels over van heel de familie, dan zijn we lekker de hele morgen bezig. En dat met een kakelverse 21 jarige !!!!. Tjoh., dit wordt "vet cool" en…. HET grote hoogtepunt van onze vakantie.
Je mobielnummer heb ik inmiddels ontvangen en al onze door jou benodigde gegevens zijn al via je moeder naar jou gesluist (wat heerlijk toch zo'n moeder hé). We bellen die ochtend wel met je als we op de kade staan of voor de poort (of misschien bel jij ons eerder). Komt goed. Wij verheugen ons zeer op het bezoek. We zijn ook benieuwd naar de Arcadia. Oma heeft op de foto's al aangewezen waar ongeveer de Spa op de Arcadia is. We zijn zeer benieuwd.
Later die dag rijden we dan naar de overnachtingsbestemming die aan de andere kant van het eiland Madeira is (en dat is wel helemaal 50 km. !!! verder).
Maar wat een indrukwekkende wereldreis heb je al achter de rug. Zoveel ervaringen opgedaan. Je kunt toch maar mooi overal over meepraten zo. We volgen je via de webcam en dromen dan op onze manier mee.
Nou genoeg gezegd en geschreven en we zullen het allemaal gaan beleven. We zien onze ontmoeting met jou met veel plezier tegemoet.
Veel liefs en tot binnenkort
16 April 2012 - 14:43
Opa En Oma.:
Hey lieve Tessa.!!
Stoere dame hoor,op zo'n guad rijden door de woestijn met z'n allen alleen wel iets minder van je been,hoop dat het wondje weer genezen is na je bezoek aan het medisch center.
Maar wel fijn voor je dat je wat vrij had van je werk in de spa zodat je weer wat kon ondernemen met je collega's,want als je dit leest heb je er weer wat zeedagen opzitten en varen jullie alweer richting Engeland,wat gaat de tijd toch snel voorbij.
Maar leuk Tess dat je oom Carel en tante Greet gaat ontmoeten in Madeira hopen maar dat je boardpassen kunt regelen voor ze,dat zou toch fantastisch zijn dan kun je ze van alles laten zien aan boord,ook de spa waar je werkt.
En geven wij ze meteen heel veel knuffels mee voor jou.
Hier gaat alles z'n gangetje
opa zit lekker te lezen in het voetbalblad van Jessy want hij hoeft Thijmen en Emma niet meer op te halen op maandag,want Marcha heeft andere werktijden en kan ze zelf ophalen van school.
Wij gaan weer uitkijken naar je volgende verhaal ,veel plezier maandag met oom Carel en tante Greet doe de groetjes aan je vriendje Isaac en blijf volop genieten van alles wat alles en iedereen.
Dag lieve schat,
Veel liefs en dikke xxxxxxxxx van ons.
love you Oma
18 April 2012 - 10:27
Lioba:
Hoi Tes, weer erg laat dit berichtje maar soms heb je te veel te doen: tenniscompetitie, tennistraining, werken, klussne bij Michel voor het nieuwe Grand Cafe, Pauline met keelontsteking, Rick in de toetsweek, Rick met z'n knie en ook de was blijft altijd aangroeien hier .... maar allemaal leuke en gezellige dingen, behalve die aangroeiende was dan. Hier ook weer genieten met die lange, lichte dagen. Weer wat meer zonneschijn dus energie absorberen maar. Het Grand Cafe in Huizen wordt zo langzamerhand erg mooi. Alles licht geschilderd met een zwarte bar, nieuwe meubels ... alles fris en fruitig. Michel kan niet wachten tot het open gaat, erg spannend. Maar het zal toch zeker goed gaan lopen met al die zoekende jeugd en oudere jeugd naar gezelligheid in Huizen. Hij wil een buitenterras met schermen neer gaan zetten als de gemeente dit goed keurt. Ook op termijn wat etens dingetje gaan serveren. Ook een heel spannend avontuur maar dan gewoon in Huizen. Met Pauline gaat het erg moeizaam ... helaas weer een keelontsteking, echt heel zielig. Twee maanden geleden ook al een week echt compleet plat gelegen ervan dus nu maar hopen dat we er vroeger bij waren en het minder pijnlijk en lang duurt. Met Rick alles goed hoor. Zijn knie gaat prima alleen zijn schoolresultaten zijn nog erg wisselend, zijn leren is ook erg wisselend dus wel verklaarbaar. Hij doet voor zijn doen echt erg zijn best maar is nog wel regelmatig erg moe van de fysio en misschien nog een restje narcose. Voor de rest geniet hij wel nog steeds volop van het leven en van Roosje. Nog steeds compleet verliefd al bijna twee jaar. Roos is echt een lieverd en ook samen zijn ze erg leuk en gezellig. Wat het ook wordt zijn eerste echte liefde is helemaal top. Eric nog steeds druk aan het werk en zelfs op de tennisbaan gesingaleerd. De competitie is begonnen en samen met Sylvana is hij een mix-setje. Afgelopen zondag zelfs gewonnen met 5-0 ... nog nooit voorgekomen! Zijn dubbel met Bert en mix met Sylvana gewonnen dus helemaal top. Ik ben ook nog steeds gezellie an het werk. Het begint al goed te wennen en ik hoop dat het nog leuker wordt. De collega's zijn erg aardig, het werk is leuk alleen de organisatie is nog wat stuurloos. Ik mag alles zelf inplanne, uitvoeren en beslissen wat ook veel vrijheid geeft maar ook wel eens lastig is met wat ze nu eigenlijk echt willen. Ook de materialen waar we mee werken zijn niet geheel up to date dus er moet nog flink wat geregeld en aangeschaft worden. Wel gek om van alles af te moeten dwingen om normaal te kunnen werken terwijl ik net binnen kom stappen, maar ja als het dan helemaal goed gaat komen moet het maar. Voor de rest iets minder punten verzameld met de tenniscompetitie ... 5-1 verloren voor de tweede keer ... hmmmmmmm! Wel de twee zwaarste gehad met ook nog eens de zwaarste opstelling dus dat wordt hopelijk wat makkelijker de komende competitie-dagen. Wel erg gezellie tijdens en ook na de tennis. Gezellige meiden dus dat maakt het dan weer snel goed.
Weer genoeg van ons kneuterige leventje. Heel veel succes de komende 10, of nu alweer 6 denk ik, dagen met werken en tot horens. Wat een leuk en spannend verhaal door de woestijn. Erg leuk dat je ook echt van alles onderneemt en fij dat het met Isaac zo leuk gaat. Ik loop wel even langs je mams om Isaac te bekijken in het fotoboek dan laat ik het je weten hoe leuk hij in het echt is. Maar jouw beschrijving zegt eigenlijk al genoeg, wel altijd leuk om een gezicht bij een verhaal/persoon te zien. Tes geniet van al je dagen en tot mails.
Liefs Lioba -
19 April 2012 - 14:17
Emma:
Hoi liefste Tess
Tijdje niet geschreven hè sorry :(:(
Maar hier ben ik weer echt leuk zo rijden door de woestijn zou ik ook wel willen;)
En echt heel zielig voor je voet ( en natuurlijk voor jou) dat ie zo pijn heeft ( en jij pijn hebt) niet zo slim van je om op blote voeten te klimmen in het hete zand;);););)
Ik mis je heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllll erg maar gelukkig kom je bijna weer tereug :):):):):):):):):):)
Oh ja wn. Over goed tijden nou Nina word gestalkt maar ze weet nie wie dus ging ze bij haar vader en Janine voor een tijdje slapen wn. Toen stond die staklker voor het raam bij dat huis maar je kon nie zie wie:(:(:(:(:(:(
Xxxxxxxxxx Emma :):)