Beter dan best!
Door: Tessa
Blijf op de hoogte en volg Tessa
30 Januari 2012 | India, Bombay
Mumbai
Lieve allemaal,
Wat een dag, wat een geweldige dag. Een dag om nooit meer te vergeten!
Vandaag was ik in Mumbai, India, en ik heb zoveel gezien als maar mogelijk was in die korte tijd! Echt fantastisch!
Mijn vrije dag begon gisteravond al goed! Na 2 uur naar de spa sleutels gezocht te hebben, kwamen we tot de conclusie dat ze waarschijnlijk gewoon niet meer terug komen... Maar Shelly zei, niemand gaat weg voor we ze vinden. En aangezien ik toch wel toe was om me vrije dag te beginnen en behoorlijk geïrriteerd zei ik doodleuk, nou dan ga ik me dekens maar halen... Iedereen behalve Shelly vond het een leuk grapje... Maar we mochten wel gaan:p! We zijn toen met ze alle naar de show geweest, compleet in het teken van Queen! Echt een hele gave show waarna we weer met ze alle naar de crewbar zijn gegaan. Het team word steeds hechter en het is echt gezellig aan het worden!
Toen het uiteindelijk ietsje later werd dan ik had verwacht, half 5... :p.... Zou ik 's ochtends me pedicure hebben maar ik had waarschijnlijk wat slaap nodig en niemand vond het nodig om me te bellen dus toen ik uiteindelijk wakker werd en op me telefoon keek was het al half 12! Ooooh en Abi had me landingskaart, en half 10 hadden we afgesproken! Helemaal in de stress dus:p uiteindelijk had Abi zich ook verslapen dus dat kwam goed uit! Wel erg zonden van die uren, maar een beetje slaap was niet verkeerd!
Dus ik Abi en Shelly gingen om 12 uur van het schip af, geen ontbijt... Haast haast:p
Strenge beveiliging overal maar toen we er helemaal doorheen waren werden we verladen door vragen, wat ga je doen vandaag? Kom je mee hier? Ga je dit betalen! Bladiebladiebla.... Tot je uiteindelijk mij de juiste plek aankomt en iemand je meeneemt op een dagtocht door Mumbai voor 20 dolar. Goeie deal:)
De dag was echt fantastisch, deze man was fantastisch... Hij had een baard en een tulband en wist zoveel van alles! Hij reed ons rond door heel Mumbai! En het was geweldig en met geen pen te beschrijven.
We zijn bij de was plaatst geweest, het treinstation, de militaire basis, de bibliotheek en de poort van India. En nog meer... Ook heb ik zoveel van het "echte" leven gezien. Ik weet nu ook zeker dat na dit avontuur ik weer ergens vrijwilligerswerk wil gaan doen met kinderen. Wat een harte diefjes zijn het toch. En hier, in India zijn ze zo beleefd en lief... Ik wou ze alles geven... Maar ik had niets, ik was hier niet op voorbereid en had ook nooit gedacht dat ik dit zou meemaken vandaag.
Kort samen gevat was deze dag er een om nooit te vergeten en de prachtige foto's houden jullie nog te goed!
Dag lieverds, ik hou van jullie.
Dikke kussen en niets dan liefs vanuit Mumbai, India
Knuf Tessa
30 Januari 2012 - 19:25
Papa:
Hi lief! Wat verrassend dat het er zo mooi uitziet. Ik heb wel wat foto's van Mumbai bekeken maar die zagen er niet zo spectaculair uit als jij beschrijft. Leuk. Nou het feesten gaat gelukkig nog steeds door. Dus je Angina zal ook wel over zijn, haha. Hoe zijn de nieuwe gasten die in Dubai aan boord zijn gekomen? Heb je al een gitaar kunnen regelen? Hier begint het winter te worden. Te koud om op de boot te werken (en te gevaarlijk, glad). Gelukkig heb ik heel wat afspraken en thuis werken gaat ook goed. Een voordeel van een mobiel bedrijfje, haha. OVer precies 2 weken zijn we op Schiphol..... spannend. Jessy is druk met zijn toetsweek en je moeder is volleyballen. Maar die heb je vandaag al gesproken hoorde ik.
Tess, lekker genieten van de mooi plaatsen die komen xxxxx
30 Januari 2012 - 19:45
Sylvana:
Lieve Tessa
Wat een leuke en interessante dingen en plaatsen maak jij toch mee. India is een heel arm land, maar ook mooi begrijp ik. Zou er zelf ook wel eens heen willen. Maar er staat nog zoveel op het verlanglijstje. Had ik al geschreven dat ik met Jill een weekje Naar New-York ga in Juni? Spannend hè ? Samen met Karin en Debbie. Bert gaat met Jamie en Robbert naar een voetbalwedstrijd in Engeland. Ook leuk!! ( voor hun dan!!!)
Nog van Harte Gefeliciteerd met de verjaardag van Oma, 65 jaar. Het is wat, en ze ziet er nog zo goed uit!! Goede genen hoor voor je moeder en voor jou !!! Hihihi
Vanmorgen werd ik wakker en deed de gordijnen open, verrassing!! Een hele mooie witte wereld. Heerlijk dat je dat zo kan verrassen. Sneeuwen dat hoor je niet!! Echt mooi is de wereld dan. Maar wel koud hoor, maar ik hou daar wel van op z n tijd. Heb gisteren een lekkere luie zondag gehouden, Kids weg en Mama het rijk alleen. Ook wel eens lekker zo af en toe!!! Nou lieffie, de groetjes van iedereeen hier, dat zijn Jamie, Jill en David. Heel veel liefs en dikke Xxxxx Sylvana -
30 Januari 2012 - 21:02
Ome Jan:
Hey lieve Tes,
Jij maakt wat mee allemaal en dat op zo'n jonge leeftijd, Ome Jan is nog nooit verder gekomen dan Gran Canaria, O ja de huwelijksreis was naar de Dominicaanse Republiek, hoop dat ik het nog goed schrijf, mijn God das ook al weer bijna 12,5 jaar (19 Mei) geleden, waar blijft de tijd. Dus met jou gaat het gelukkig goed zo te lezen, nu vraag je je natuurlijk af "Hoe zou het toch met Ome Jan gaan?" Dat ga ik je even vertellen.
We wonen nu sinds 05 Januari in ons nieuwe huis, dus dat is bijna alweer 4 weken en ik kan je zeggen dat het een heerlijk (t)huis is, alles is even mooi. Gezien het feit dat mijn werkkamer een heerlijk plekje in het huis is zit ik daar errug vaak wat te werken of te rommelen of zoals nu een berichtje te schrijven naar mijn nichtje............... De druk is van de ketel en ik kom weer wat toe aan ander leuke dingen, zo heb ik gistermiddag gezellig met Thijmen en Emma op speelkamer spelletjes gedaan, tafelvoetbal en op de WE en dat is genieten, was wel "herrie op de zolder"maar dat komt omdat we fanatiek zijn en allemaal willen winnen. Verder is de tuinman vandaag gereed gekomen met de tuin en is het precies geworden wat we ervan verwacht hadden, dus ook alweer errug mooi, met jawel een buitendouche, dat als er gezwommen is in "de sloot" er gelijk een frisse douche kan worden genomen. De bar in de kelder is het "slotproject" deze wordt woensdag/donderdag 15/16 Februari geplaatst waarna de heren van Heineken de tapinstallatie hoogst persoonlijk (hier mag natuurlijk niks aan mankeren) vrijdag 17 Februari komen installeren.
Daarbij is Ome Jan ook druk bezig met het nieuwe kantoorpand, plan is dat we ergens in April gaan verhuizen.
Afgelopen zaterdag is de voorjaars- voetbalcompetie weer van start gegaan, De F6 heeft goed gespeeld maar helaas toch met 4-1 verloren, dit lag uiteraard niet aan Thijmen en ook zeker niet aan Brooklyn, dat zijn natuurlijk de toppers van het team, Thijmen achterin als keeper en Brooklyn in de spits als topscoorder.
Ik zie dat je over 137 dagen alweer terug bent, jeetje wat gaat dat snel hé, natuurlijk ontzettend leuk dat je Pa en Ma met twee weken lekker een paar weken bij je zin, daar zal je wel enorm naar uitkijken. je moet je Pa maar een beetje extra aandacht geven in de vorm van een schouder/arm massage, hij heeft al een aantal weken niet getennist, dus hopelijk kan hij na zijn wereldreis de laatste weken van het winterseizoen weer mee tennissen.
Ik ben in ieder blij te lezen dat je het zo ontzettend naar je zin hebt en dat je zoveel moois van de wereld ziet, dat pakken ze je mooi nooit meer af, al wordt je honderdentwintig jaar oud haha!!! Het is hier nu 21.55 uur en ik ga zo mijn brood smeren en dan lekker naar bed, even Hart van Nederland (haha) kijken en dan sluit ik mijn ogen, morgen weer vroeg dag, ben bezig een begroting te maken voor een grote verbouwing van een villa in Aerdenhout (vlakbij Zandvoort), hopelijk krijgen we de klus want zoveel werk hebben we op dit moment niet, het is akelig rustig maar goed zal wel weer beter worden.
Jij trouwens ook nog gefeliciteerd met Oma haar verjaardag hé, je had weer een prachtige kaart voor haar geschreven, je bent er druk aan geweest meid maar wel erg goed/attent van je.
Het was een prachtig feest en we hebben weer uit volle borst nederlandstalige liederen ten gehoren gebracht, daarbij had Eric een lied gemaakt voor Oma wat we ook met elkaar voor haar hebben gezongen. Tot drie keer aan toe, de laatste keer had ik volgens mij wel wat tekst-fouten, de oorzaak hiervan hoef ik jou niet te vertellen............
Lieverd geniet van je mooie reis, doe iedereen aan boord de groeten van "Ome Jan" en voor jou natuurlijk een dikke KUS -
30 Januari 2012 - 21:04
Ina:
Ha Tessa, wat een indrukken doe jij toch op. Ben nooit in India geweest, maar heb er wel een voorstelling bij. Geweldig klinkt dit weer. Hoe mooi het leven kan zijn, hoe gezegend wij zijn hier in ons welvarende land. Fijn dat jij dat ook beseft. Blijf genieten. Lieve groet, Ina -
30 Januari 2012 - 22:20
Caroline:
He liefste Tes, wat ben je toch een lieve schat met je hart op de goede plaats. Want jij ziet in een arm land die arme lieve kindertjes en die doen jou hart al meteen weer spreken. En besluit je ter plekke dat jij weer vrijwilligerswerk wilt doen voor die kindjes of andere kindjes die jouw liefdevolle zorg nodig hebben. Maar eerst nog even blijven genieten van dit bijzondere avontuur. En wat een mooie dingen zie jij en nu zit je gewoon in India, hoe indrukwekkend in jouw jonge leventje. En ook nog met een temperatuur van 30 graden, heerlijk, hier super koud, fleecevest aan en warme sjaal om, daar kan jij je denk ik niets bij voorstellen. Zaterdagavond oma's feestje gehad. Nou en feest was het, vooral na het zingen van het feestlied wat Eric voor oma had gemaakt. Er werd door de hele familie volop meegezongen en natuurlijk een polonaise ingezet, volgens mij hebben we het lied wel 5 x gezongen en het bleef leuk, had Eric eer van zijn werk haha. Ja jouw omaatje weet echt dat ze 65 is geworden. En ze heeft natuurlijk van ons allemaal haar eigen laptop gekregen, hoe cool is dat, oma op de laptop, hartstikke leuk toch. Kan ze lekker met de laptop op haar schoot met jou mailen, want dat vindt ze echt zo super leuk! Nou lieffie, fijn dat je weer opgeknapt bent en je toch lekker voor reisleidster kon spelen op Dubai, was erg mooi zei je mama. Je gaat vast nog vele mooie dingen zien van de wereld en hopelijk mag je nog vele groepen begeleiden naar al die bijzondere bezienswaardig heden. Dikke knuffels van mij xxxxxxxx mis je wel hoor! Love you Caroline -
31 Januari 2012 - 08:29
Lioba:
Hoi Tes, fijn dat je weer wat opgeknapt bent. Angina is wel heftig, maar ja de reis gaat door dus jij ook maar, dapper hoor! Bijzonder lijkt mij dat om zo door India/Mumbai te trekken en allerlei verschillende plekjes te zien met zo'n gids. Nog nooit gedaan maar lijkt mij geweldig, gewoon zien hoe de mensen daar leven. Veel nieuwe indrukken weer, ja zal wel mega veel foto's hebben om je herinneringen in op te slaan. Ik snap dat dit soort belevenissen een hoop goed maakt van de minder leuke gebeurtenissen aan boord, ziektes en heimwee. Het is het echt waard als ik het allemaal zo lees al die weken lang. Ook veel werkervaring dus dubbele winst. Geniet van alle mooie plaatsen die je nog gaat krijgen dan geniet ik weer met je mee.
Hier alles oké! Het is wel een witte bedoeling buiten, erg leuk zo'n laagje sneeuw. Wel een dun laagje maar echt winters hoor. Vanmorgen -6 graden toen ik Rick om 7.50 uur naar school bracht. Vandaag zijn toets wiskunde, ik ben tussendoor ook nog even aan het duimen hoor. Gisteren had hij M&O wat wel goed is gegaan, dus hopen op en goed cijfer dan maar. Kan soms anders uitvallen dan je verwacht, maar ja je kan niet meer doen dan je best. De operatie is pas twee weekjes geleden dus al heel knap dat hij 4 van de 6 toetsen gaat maken. Leren gaat wel goed alleen bewegen, ergens naartoe enzo kost erg veel energie. Maar ook dat gaat steeds beter. Vorige week fysiotherapie wat hem erg goed heeft gedaan en zoals hij zelf ook zegt heeft hij zijn been weer terug gekregen. Daarvoor hing het er maar een beetje bij maar nu beweegt hij het al aardig in de juiste richting. Hij mag er met krukken op lopen, voorzichtig, en al 30kg mee wegdrukken. Over 3 weken zou hij al zonder krukken moeten kunnen lopen ... zegt de fysio hoor. Ook met Pauline gaat het goed. Weer een niewe fase op schaaol, nog wat werk inhalen en dan hopelijk goedkeuring voor de stage. Net haar nieuwe Iphone4S binnen dus over-gelukkig! Ik ben gisteren nog naar de film geweest, 'The Help', echt een hele mooie film over donkere nannies die voor de blanke gezinnen werken voor een habbekrats en dan nog vernederd worden. Een journaliste die hier een verhaal over gaat maken en ook allerlei tegenstand tegenkomt. Echt tranen uit mijn tenen. Erg mooi, moet je gaan zien. We zouden gisteravond buiten tennissen bij TV HUIZEN maar de baan was bedekt met sneeuw dus een mooie switch.
Nou Tes genoeg gekletst. Ga jij maar lekker genieten van alle mooie dingen daar dan gaan wij hier gesapig door met ons leventje. Ik heb echt een leuk, enerverend en gezellig leven maar als ik jouw verhalen lees moet ik toch wel gapen bij al mijn avonturen. Geweldig hoor, het is je gegund. En erg fijn dat ik een beetje mee geniet.
Liefs Lioba -
31 Januari 2012 - 20:42
Opa En Oma:
Lieve Tessa.
Wat ben je ver weg meiske,helemaal in India maar je ziet zo wel wat van de wereld ook dat er nog arme mensen maar vooral kinderen zijn, ja Tes dan hebben wij het maar goed met z,n allen hier.
Fijn dat de sfeer weer goed is aan boord want dat is toch voor iedereen beter en zeker als je met elkaar moet werken.
Mijn verjaardag was super gezellig ,het begon al vrijdagavond zoals ik al smste de hele kamer versierd en geproost met elkaar op mijn 65ste verjaardag,van Sylvana kreeg ik zaterdag een prachtige bos witte rozen met een mooie kaart erbij, erg lief.
En s,avonds een huis vol visite Eric had een lied gemaakt over mij en iedereen zong uit volle borst mee,en heb ik van allemaal een Laptop gekregen een prachtig kado zie je het al voor je, Omaatje achter de Laptop een verhaaltje naar jou typen.
Het feest ging door tot in de kleine uurtjes allemaal meezingen op hollandse muziek waar ik zo van hou ,het was een geslaagd feest.
Maar dat gaan we zeker in november dunnetjes over doen met z,n allen als jij weer thuis bent.
Blijf genieten van alles wat je ziet zo ver weg bij ons vandaan en heerlijk dat over 2 weken je pa en ma een tijdje met je meevaren wat snel al he,ja kind de tijd vliegt voorbij.
Dikke kus en veel liefs van ons.
XXXXXXXXXXXXxxxxxxx Oma
01 Februari 2012 - 12:20
Tanja:
He Tes,
Haha iedereen lachen om jouw grap behalve Shelly. Kreeg beetje tranen in mn ogen toen ik las dat je hierna weer vrijwilligerswerk wilt gaan doen, heel mooi. Leuk dat je zo veel verschillende plekjes van Mumbai hebt gezien. Fijn dat de sfeer steeds hechter wordt, ook moeilijk als iemand weg moet. Ben zo benieuwd naar een foto van Isaac, haha. Want je hebt een spanjaard aan de haak geslagen, haha. Zo spaans boekentoets. Druk druk druk maarja.. Hvj xx -
02 Februari 2012 - 00:08
Mama:
Ha liefste dochter, hier eindelijk een berichtje van mij. Ik zit niet zo vaak meer achter de computer. Ben nu een working lady haha. Maar het is zo leuk om te doen. Echt een heerlijk bedrijf om te werken, mijn collega's zijn erg aardig. Een relaxte sfeer. En ze zijn gelukkig ook heel blij met mij. Komt dus helemaal goed. Maandag, dinsdag en woensdag overdag werken. En alle avonden deze week was ik ook weg. Tijd, tijd, tijd, waar blijft de tijd. Maar zo gaat het wel lekker snel voorbij, zodat ik je heel snel zie. Volgende week nog werken en dan klaar maken voor die heerlijke vakantie die komen gaat. Ik kan niet wachten om jou weer in mijn armen te sluiten. Meisje, wat mis ik je. Maar als ik dan lees en hoor hoe goed het met je gaat en hoe enthousiast je bent en wat je allemaal ziet, kan ik alleen maar trots op je zijn. Je bent echt een wereldmeid! India, wie van ons is daar ooit geweest?? Wat geweldig om allemaal mee te maken. Geniet met volle teugen lieverd. Ik geniet op afstand met je mee. Je bent een bijzonder kind. Hier gaat alles goed. Iedereen is druk met van alles. Je broer is druk met zijn toetsweken. Hij is hard aan het leren, hopelijk zijn de resultaten goed. Tot nu toe heeft hij steeds nog een goed gevoel over zijn toetsen. Ik hoop zo voor hem dat dit resulteert in goede cijfers. Het blijft spannend allemaal. Wat zullen we blij zijn als we in juni de vlag kunnen uithangen. Maar het is een kanjer hoor, 6VWO ga er maar aan staan! Hier is echt heel erg koud. Op de ijsbaan bij ons op de hoek is iedereen al aan het schaatsen. Ook weer leuk natuurlijk. Met Opa Visser gaat het ook goed. Hij is steeds benieuwd naar al je verhalen. Hij vindt het allemaal ook zo stoer wat je doet. Iedereen leeft met je mee. Nou lieverdje, ik hoop je snel weer te spreken. Heerlijk dat je ons zo goed op de hoogte houdt. Hele dikke kus en veel knuffels van je mama xxxxx -
02 Februari 2012 - 15:04
Emma:
Hoi Tessa
dit is een klein stukje wat er in goede tijden is gebeurd:):
nou maxime en anton waren ff aleen en toen gingen ze zoenen in de lift en toen gingen ze eruit en toen was bianca daar en toen zijden ze dat ze elkaar tegen kwamen in de lift. AAAAAAAAAAAAAHHHHHH
en er zijn 2 nieuwe spelers in goede tijden die nieuwe werknemer van lorena en de nieuwe werknemer van jack die zijn zusjes....
en ik had vandaag bijna me werk niet af op school (hihi) want we hadden echt een super moeilijke som maar gelukkig mochten we om kwart voor drie nog aan onze som werken :):):):)
xxx emma